megnyitó

2020.06.30. 14:49

Magyar Államkincstár: új állampapír értékesítési pontot nyitottak Gyöngyösön

A Magyar Államkincstár új állampapír értékesítési pontját nyitották meg Gyöngyösön kedden délelőtt.

Sz. M. L.

Fotó: Czimer Tamas

Az értékesítési pont frekventált helyszínre való költöztetését egyértelműen az állampapírok iránti megnövekedett lakossági érdeklődés tette szükségessé. A kincstár által kezelt állomány június 25-én meghaladta a 2042 milliárd forintot. Ez 45 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – hangsúlyozta dr. Borbély László András a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese.

Az eseményen Horváth László, a térség országgyűlési képviselője portálunk kérdésére kiemelte, hogy a polgároknak bizalma van az állampapírban.

- A veszélyhelyzet miatti sokk után nem csökkent, sőt inkább emelkedett a kereslet iránta. Gyöngyös a megyei forgalom húsz százalékát adja. Remélhetőleg az új helyszín további növekedést eredményez, hiszen ez jó befektetés a helyieknek is, és a magyar államnak is – fogalmazott Horváth László.

A Kossuth Lajos út 8. szám alatti intézmény megnyitása alkalmából dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és Hiesz György Gyöngyös Város Polgármestere is szólt.

További részletek a Heves Megyei Hírlap szerdai lapszámában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában