közösség

2020.06.29. 12:09

Tehetséggondozási tábort szervez középiskolás diákok számára az Agria Universitas

Az Agria Universitas Egyesület 2007 óta szervezi a Bibó programot, melynek célja a – közösség ügyei iránt rendkívül fogékony – 14 és 18 év közöttiek szakmai tudásának és kommunikációs készségeinek fejlesztése.

Sz. M. L.

Kommunikációs tréningeken vettek részt

Forrás: Agria Universitas

A társadalmi ismeretek területén nagy hangsúlyt helyez a program a kommunikációs készség, az érveléstechnika, az érdekérvényesítés és a digitális tudás és készségek fejlesztésére is.

– Az ötnapos táborban tizenkét diák vesz részt az ország négy különböző középiskolájából. A tréningek interaktív foglalkozások, melyeken fontos, életünket meghatározó kérdésköröket dolgozunk fel, a fogalommeghatározástól kezdve a probléma tényleges megvitatásáig. Önálló és kiscsoportban megoldandó feladatok egyaránt vannak. Előbbi a tehetségek problémamegoldó képességét, utóbbi a toleranciát és a közös cél eléréséért kialakuló igényt növeli. A konzultáció­kon tanulási technikákat ismerhetnek meg és sajátíthatnak el a résztvevők, amelyek növelik hatékonyságukat. Cél a személyiségfejlesztés, a tehetségek kommunikációs, általános intellektuális és speciális képességeinek erősítése. Hiánypótló a képzés a diákok érdekérvényesítésének fejlesztése. Mindez olyan szakemberek bevonásával, akik területük elismert művelői, s olyan fiatalokkal, akik személyes példamutatással tudnak segíteni karrierjük tervezésében – részletezte dr. Horváth Ágnes, az egyesület elnöke.

Kommunikációs tréningeken vettek részt Fotó: Agria Universitas Egyesület

Szakmai programokon megismerkedhetnek az Agria Universitas Egyesület Junior Expójának nyerteseivel: olyan fiatal vállalkozók mutatják be karrierjüket, akik korban közel állnak a középiskolásokhoz, ugyanakkor önálló, sikeres gazdasági szereplők.

– Fantasztikusan éreztük magunkat a táborban. Egyetlen hibája, hogy túl rövid volt. Rengeteg okos és kedves fiatallal ismerkedhettünk meg. Úgy érezzük, jól összeszokott csapattá váltunk a hét végére. Sok érdekes és interaktív előadáson vehettünk részt, új ismeretekre tehettünk szert. A Junior Expo fiatal vállalkozóinak példája inspiráló volt számunkra – osztotta meg gondolatait Farkas Réka, az egri Neumann Gimnázium és Bárdos Triszten, a gödöllői Török Ignác Gimnázium diákja. A következő turnust novemberben hirdetik 2021-re. A diákok ajánlással kerülhetnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában