egészségügy

2020.06.25. 17:30

Új vezető került a hatvani kórház sebészeti osztályának élére

Hosszú évek után ismét dr. Szabónak hívják az Albert Schweitzer Kórház sebészeti osztályának vezetőjét. Dr. Szabó Károly Gábort a napokban nevezték ki.

Tari Ottó

Hatvan, 2020. június 3. A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelõintézet épülete az energetikai korszerûsítés átadásának napján, 2020. június 3-án. MTI/Komka Péter

Fotó: Komka Péter

A közelmúltban jelentették be, hogy nyugdíjba vonult az Albert Schweitzer Kórház sebészeti osztályának a főorvosa, dr. Verrasztó Zoltán. Nem véletlen, ha sokaknak nem csak a gyógyítás területéről ismerős a név, hiszen viselője sportlegenda is: hát- és vegyes úszásban világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes, a magyar úszósport halhatatlanja. Kisebb szenzáció volt, amikor 2010-ben itt vállat feladatot.

Az 1956-ban született főorvos idén elérte a nyugdíjkorhatárt, és már ki is nevezték utódját, dr. Szabó Károly Gábort, aki adjunktusként nagyot lépett a ranglétrán. Mellette szólhatott, hogy viszonylag fiatal kora ellenére máris az egyik legelismertebb szakorvos a környéken, aki olyan szaktekintély keze alatt kezdte el hivatása gyakorlását, mind dr. Freili Géza. Az új osztályvezető számára régóta nem idegen a Zagyva-parti kórház: először az egyetem befejezése után, 2006-ban került a sebészeti osztályra.

„Nagyon jó alapokat kaptam dr. Freili Gézától szakmailag, emberileg, mindenféle szempontból” – emlékezett azokra az időkre.

Dr. Szabó Károly Gábor másfél év után a debreceni sebészeti klinikán kapott állást, s általános sebészeti és mellkas-sebészeti szakvizsgát szerzett. Három évvel ezelőtt újra állandósította itteni jelenlétét. Azóta kellőképpen megismerte az osztály működését. Részese lehetett annak a folyamatnak is, amelyben a részleget modernizálták. Például a térségben egyedülálló laparoszkópos eszközök alkalmazásával, amelyekkel a kis metszésekkel járó sebészeti beavatkozások előtt is megnyílt az út. Az új vezető tervei között szerepel, hogy még komfortosabbá tegyék az osztályt a betegek, s az ott dolgozók számára.

Dr. Szabó Károly Gábor nem az első hasonló vezetéknevű orvos az egység élén. Sokan emlékeznek még arra az időszakra, amikor dr. Szabó László főorvos vezette, s olyan munkatársakkal vívta ki a sebészet elismertségét, mint dr. Miklós József, dr. Ádám Antal, dr. Tímár Tamás, dr. Freili Géza vagy dr. Szabó Gábor.

Mit is lehetne hozzátenni? A név kötelez, bár dr. Szabó Károly Gábort ismerve, aligha ennek okán esett rá a választás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában