ítéletidő

2020.06.28. 08:11

Videókon az árvíz, ami elöntötte Heves megye több települését is

Sajnos nem kímélte a szombati ítéletidő Heves megyét, több települést is elmosott a nagy mennyiségű csapadék miatti villámárvíz.

Heol

Ömlött be a víz a házba, erre ébredt egy egri asszony hajnalban. Akkor ért oda a vihar, rohant segítségért, de kutyáját már nem sikerült kimenteni, megfulladt, számol be az esetről az Agria Tv.

Lakhatatlanná vált több ház, sok helyen bokáig állt a sár, egy asszony elsírta magát, amikor meglátta, hogy a víz elöntötte a pincét és a veteményesét is. De Eger belvárosában is kiöntött a patak, a 25-ös utat pedig félpályán le kellett zárni az áradás miatt.

Felsőtárkányban is hömpölygött szombaton a víz:

Ahogy arról korábban már beszámoltunk: nem kímélte a szombati ítéletidő Heves megyét, több települést is elmosott a nagy mennyiségű csapadék miatti villámárvíz. A megyeszékhely több pontján is kiöntött az Eger-patak, helyenként a bicikliút szinte járhatatlanná vált.

Egerben, az Árnyékszala utcában például egy méter magasan gyűlt össze és házakba is befolyt, a Hóvirág, a Csalogány és a Pásztorvölgye utcában pedig pincékbe tört be a víz. Egerszóláton utcákat öntött el az esővíz.

Az emberek Bükkszéken is arra ébredtek reggel, hogy kertjeik, portáik víz alatt vannak, a falu központi részében hömpölygött a víz, amely magával sodorta a környező hegyekből a sáros hordalékot. Bátorban hajnali háromkor kezdődött a felhőszakadás és rövid idő alatt 88 milliméter csapadék hullott le a faluban lévő meteorológiai állomás szerint. A patak megáradt, hiszen a környező hegyekből idefolyt a víz, s Egerbocs felől gyorsabban érkezett az ár, mert elkészült a patakmeder burkolása. A patak visszaduzzadt és volt, ahol derékig ért az ár, de az orvosi rendelőnél is 30 centiméter magasan állt.

Azóta több helyen is elkezdték a felkészülést a következő zivatarra. Így tettek többek között a füzesabonyi polgárőrök és a füzesabonyi önkéntes tűzoltók is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb tájékoztatása szerint vasárnapra továbbra is elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben Heves megyére. Mint írják: szűkebb hazánkban az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában