motorosok

2020.07.30. 10:32

Megtisztították a motoros emlékhelyet Kékestetőn

A helyiek már régóta panaszkodtak, hogy nincs rendben a motoros emlékhely.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Mint ahogy arról korábban írtunk, a helyiek panaszkodtak, hogy kusza és szemetes volt már egy ideje a Kékestetőn található motoros emlékhely környezete. Ezzel kapcsolatban első cikkünk keletkezésekor, június 17-én megkérdeztük a gyöngyösi önkormányzatot és a polgármestert is, azonban erre a megkeresésünkre nem kaptunk választ, a fennálló helyzet viszont a napokban megszűnt.

Az önkormányzat álláspontja a levélből derült ki, melyet megkeresésünk után Hiesz György polgármester az emlékhelyet gondozó motorosoknak írt. Arra kérte őket, hogy a tisztítsák meg a területet, s ezután ne helyezzenek el konkrét személyhez köthető emléktárgyakat.

Pápay Bálint, a Motorosok a Motorosokért Alapítvány elnöke portálunk kérdésére elmondta, hogy ők, a Hatvani Motoros Egyesület, a SZKÍTA motorosok és magánszemélyek összefogással, az önkormányzat kérésének megfelelően, visszaállították az emlékhely eredeti állapotát. Ezenfelül padot és két szemetest helyeztek ki, hogy aki itt megáll, az kulturáltan emlékezhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában