beruházás

2020.07.21. 19:41

Új bölcsőde épül a legkisebbeknek Kerecsenden

Közel 48 millió forintból építhetnek új bölcsődét a faluban.

B. K.

Az erről szóló értesítést a napokban kapta meg az önkormányzat. Az intézményt a Demjéni úton lévő, jelenleg üresen álló, ­önkormányzati szolgálati lakásban alakítják ki – tudtuk meg Sári László polgármestertől. A helyi Manóvár bölcsőde jelenleg a szépen felújított Berekerdő óvoda elkülönített szárnyában működik, miután tavaly ki kellett költözniük egy addig bérelt helyi ingatlanból.

A kiváló szakembereknek köszönhetően a szülők elégedettek az intézmény szakmai munkájával, s igény van a bölcsőde működtetésére. A munkálatok az előkészítést követően várhatóan még ez évben elkezdődhetnek, s az átadás jövőre várható.

Az elkövetkező időszakban országos viszonylatban húsz új bölcsőde jön létre 350 új férőhellyel, a kormány kétmilliárd forintos támogatásával – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter. Szólt arról is, hogy idén kétezerrel több gyermek született, mint tavaly ilyenkor. A bölcsődefejlesztési program segítségével a bölcsődei férőhelyek száma 2022-re elérheti a hetvenezret.

A 2020. március 19-ig benyújtott pályázatok közül húsz igénylő kapta meg a támogatást, ennek összértéke eléri a 2,1 milliárd forintot. Ezek közül tizennégy pályázó új bölcsőde, minibölcsőde építésére vagy meglévő bölcsődei épület bővítésére kapott támogatást. Hat település egyéb, korábban más célra használt, önkormányzati tulajdonú ingatlan átalakításához kap segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában