esélynap

2020.09.24. 14:36

A fogyatékkal élők mindennapjaira hívták fel a figyelmet Egerben

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Esélynapot szervezett csütörtökön az Eszterházy téren.

M. H.

Fotó: Daniel Beran

Az egésznapos rendezvény célja az érzékenyítés, ahol egyebek mellett a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülettel (VGYSE) is lehetett találkozni. – Számtalan alkalommal tartunk esélynapot iskolákban, s minden ehhez hasonló eseményre örömmel megyünk. Ilyenkor felhívjuk a figyelmet a fogyatékkal élők életre. Sokat kell azért tennünk, hogy világunkat megismertessük az épekkel – felelt érdeklődésünkre Tóthné dr. Kisorosz Mária, a VGYSE elnöke.

 

Sátrukban játékokkal, egyéb más eszközökkel készültek, illetve ki lehetett próbálni szimulációs szemüvegüket is. A nap során a Galagonya Bábszínház is színpadra lépett, volt terápiás kutyabemutató, Simon Zsóka énekes dalolt. Színpadra állt a Kertbarát kör Pettyes tánccsoportja, a Dobó Katica Hagyományőrző csoport, illetve a Dance Forever SE is. A Grátisz Jelnyelvi Tolmácsszolgálat munkatársai egész nap biztosították a kommunikációs akadálymentesítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában