A hét 10 legfontosabb covid-híre Heves megyében

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a koronavírus-fertőzöttek száma pedig napról napra nő. Van, ahol látogatási korlátozást, van, ahol rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el. Összegyűjtöttük a hét tíz legfontosabb, koronavírussal kapcsolatos hírét.

Heol

Tesztelés Egerben. Sokan nem merik felvállalni a tüneteket Archív fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Átlépte a 200-at a koronavírus-fertőzöttek száma Heves megyében

A legfrissebb, vasárnap délelőtti adatok szerint 231-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Heves megyében. A szomszédos megyék közül Nógrádban 207 Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 557, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 299 igazolt fertőzöttről számoltak be.

Az egri Közgében is megjelent a koronavírus

Szeptember 16-án számoltunk be arról, hogy az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium egyik tanulóját hazaküldték az iskolából, mert pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Még egy egri iskolában találtak koronavírusos tanulót

Koronavírus jelenlétét észlelték az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolájának egyik tanulójánál – erről számolt be csütörtökön az iskola.

Koronavírusos az egri Pásztorvölgyi egyik diákja is

Pénteken derült ki, hogy az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium egyik tanulójánál is igazolták a koronavírus-fertőzést.

Az ostorosi háziorvos óva int attól, hogy a hozzá nem értőkre hallgassunk vírusügyben

A koronavírus-járvány terjedésének jelenlegi helyzetéről nyilatkozott hétfőn portálunknak dr. Darvai László ostorosi háziorvos, aki szólt a hozzá nem értő vírustagadó megszólalásokról is, melyek sok kárt okoznak.

Bükkszéken is felütötte a fejét a koronavírus-járvány

Az érintett személy és családtagjai házi karanténba kerültek.

1000 maszkot varrtak a Heves megyei elítéltek

A Heves Megyei Kormányhivatal által beszerzett anyagokból négy női fogvatartott készített 1000 mosható textil szájmaszkot.

Eger szennyvizében nem mutatták ki a vírus örökítőanyagának növekedését

Ismét emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége több településen, de Eger ezúttal nem volt köztük.

Szigorításokat vezettek be a járvány megfékezése érdekében

Megjelent az új kormányrendelet, amely az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett szigorítások részletesebb leírását tartalmazza, pontosan meghatározva az előírásokat és a szankciókat, amelyekre például azok is számíthatnak, akik nem hordják a maszkot ott, ahol kell, ahogy előírják, vagy ha felszólításra sem veszik azt fel például buszon, vonaton. Utóbbiakon, ha ezzel meg is zavarják a közlekedést, akár 50 ezer forintos bírságra is számíthatnak a renitensek. Az iskola hőmérőzést sem lehet majd kikerülni, a maszkot mostantól nem lehet kendővel vagy sállal „kiváltani”.

Visszatért az Operatív Törzs

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában