előadás

2020.09.26. 12:57

Egerben tartotta éves konferenciáját a Vasárnapi Iskola Alapítvány

Az eseményen Pánczél Károly, a nemzeti összetartozás bizottságának elnöke, a Fidesz parlamenti képviselője előadást is tartott.

Heol

A Vasárnapi Iskola Alapítvány éves Összetartás konferenciája Egerben

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

2020. szeptember 26-án, szombaton tartotta éves Összetartás konferenciáját a Vasárnapi Iskola Alapítvány Egerben, az Eszterházy Károly Egyetem dísztermében. Az eseményen beszédet mondott Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa az MTI tájékoztatása szerint.

Szilágyi Péter felhívta a figyelmet arra, hogy 2010 után volt arra forrás és politikai felhatalmazás, hogy elkezdjék építeni a Kárpát-medencében és a diaszpórában élőkkel a kapcsolatokat. A tíz éve megkezdett folyamat részeként 32 ország csaknem 100 szervezetének részvételével hozták létre a Magyar Diaszpóra Tanácsot. Előadásában kitért arra, hogy a koronavírus-járvány az idei konkrét programterveket a nemzettársakkal való kapcsolattartásban felülírta, de nem írhatta felül azt a szándékot, hogy a világban élő magyarsággal tartsuk a kapcsolatot.

A miniszteri biztos a kapcsolattartás kiemelt területei között elsőként említette az oktatást.

– Kétszázötven hétvégi iskolát tartunk számon. Mindenhol jól szervezetten, kiegyensúlyozottan működnek ezek az intézmények – jelentette ki. Elmondta azt is, hogy a kormányzat a Vasárnapi Iskola Alapítvány számára önálló ingatlant kíván biztosítani.

Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa beszédet mondott Fotó: Komka Péter / MTI

Szilágyi Péter mellett felszólalt Pánczél Károly, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnöke, a Fidesz parlamenti képviselője, aki előadást is tartott a konferencián.

– Önök pedagógusként az emberek legszebb ügye felé fordulnak, a nemzet megtartása, mégpedig a szülőföldön való megtartása felé. Teszik ezt úgy, hogy a legnehezebb helyen végzik ezt a szolgálatot – mondta hallgatóságának a parlamenti bizottság elnöke.

Pánczél Károly, a nemzeti összetartozás bizottságának elnöke, a Fidesz parlamenti képviselője előadást tartott Fotó: Komka Péter / MTI

A rendezvényen természetesen megjelent Andor György Károly is, a Vasárnapi Iskola Alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában