verseny

2020.09.08. 19:07

Előkelő helyen végeztek az egri diákok a 27. Arany János Irodalmi versenyen

A minap végre meg tudták szervezni a koronavírus-járvány miatt elmaradt országos megmérettetés döntőjét Tatán.

Heol

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium két tanulója kiemelkedő eredményt ért el

Forrás: Beküldött fotó

Barsi Éva, az iskola igazgatónője köszöntötte a versenyzőket és felkészítőiket a gimnázium dísztermében.

– A járvány egy dologban nem akadályozott bennünket, ez pedig az olvasás, a kulturálódás – mondta. Csúzyné Harasztosi Julianna munkaközösség-vezető szervezőként osztotta meg a versenyzőkkel a viadal menetét, és kérte a résztvevőket, hogy vigyázzanak magukra és a többiekre is. A versenyzők pedig eleget tettek kérésének, már a megnyitón is látható volt, hogy mindenki komolyan vette a szabályokat: a gyerekek és a pedagógusok egyaránt maszkot viseltek, a termekben a fiatalok a távolságot tartva foglaltak helyet, és még a helyesírási szabályzatot is csak kézfertőtlenítés után használták. A kétnapos versenyen egy írásbeli és három szóbeli forduló várta a tanulókat, és így alakult ki végül a végeredmény. Arany-, ezüst- és bronz- diplomákat osztottak ki.

Az eseményt a Kemma élőben követte:

" data-show-text="false" data-width="">

"> 

Az Eötvös gimnáziumból jelentkezünk, az országos Arany János irodalmi verseny döntőjének megnyitójáról

Közzétette: Kemma.hu – 2020. szeptember 5., szombat

Megyénkből három egri diák ért el szép eredményt a megmérettetésen. Ajlik Zóra, a Dobó István Gimnáziumból bronzdiplomát szerzett, felkészítő tanára Kálmán Ágnes volt. Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium két tanulója is kiemelkedő eredményt ért el a versenyen. Hochoner Virág ezüstdiplomával, Varga Boglárka pedig bronzdiplomával büszkélkedhet. Felkészítő tanáruk Szőkéné Csapó Erika volt – írja honlapján a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégium.

Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium két tanulója kiemelkedő eredményt ért el
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában