Koronavírusos az egri Pásztorvölgyi egyik diákja is

Megyénk több oktatási intézményben is felütötte fejét a koronavírus.

Heol

Bangkok, 2020. május 25. Technikus kezében egy oltóanyaggal teli fiolával a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védõoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók. MTI/EPA/Diego Azubel

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Diego Azubel

Portálunkon a napokban számoltunk be róla, hogy számos Heves megyei oktatási intézményben megjelent a járvány. Hétfőn az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium egyik tanulóját küldték haza az iskolából, mert pozitív lett a koronavírustesztje. Csütörtökön a Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolájának egyik tanulójánál igazolták a vírus jelenlétét.

Időközben az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium egyik tanulójánál is igazolták a koronavírus-fertőzést. Az iskola honlapján az alábbi tájékoztatást adta.

„Tájékoztatjuk a nyilvánosságot, hogy az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának képviselőjétől értesültünk arról, hogy iskolánk egyik diákjánál a koronavírus jelenlétét észlelték. Az illetékes hatóságokkal történt egyeztetést követően szeptember 18-tól digitális oktatás elrendelésére került sor a tanuló osztályának és az érintett pedagógusoknak. Intézményünk helyi intézkedési terve előírja az arcot takaró maszk szabályos viselését az intézmény közösségi tereiben, melynek ellenőrzésére nagy hangsúlyt fektetünk. A tanórák alatt és után az iskola helyiségeinek és eszközeinek állami protokoll szerinti fertőtlenítését végezzük. Az oktató-nevelő munka az iskolában folyamatos. Vigyázzunk egészségünkre!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában