verseny

2020.10.23. 09:05

Dobogós helyen végeztek az eszterházys rókaűzők Baranyában

Idén huszonhatodik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Rókaűzők váltófutó MEFOB-versenyét, amelyet a járvány miatt kellett halasztani.

Heol

Eszterházy egyetem. A szokásos időpontban tartják meg a gólyatáborokat Archív fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Idén huszonhatodik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Rókaűzők elnevezésű váltófutó MEFOB-versenyét, amelyet a járvány miatt kétszer is el kellett halasztani. Összességében harminchárom csapat nevezett (tizenegy egyetem hallgatói és oktatói csapattal), amely nem érte el a korábbi évek létszámát, amit a szervezők a vírushelyzetnek tulajdonítottak – írja honlapján az Eszterházy Károly Egyetem.

Mint az az egri egyetem weboldalán olvasható, a verseny elején dr. Ács Pongrác, a PTE Egészségtudományi karának egyetemi tanára, dékáni feladatokat ellátó általános dékán-helyettese, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnökségi tagjaként köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Miseta Attila, a PTE rektora indította a versenyt. A Pécs belvárosából induló nyolcvanöt kilométeres, tizenkét szakaszból álló kihívás a Mecsekből indulva, a somogyi dombokon át érte el célját, Kaposvár főterét.

Ami az eredményt illeti, az Eszterházy Károly Egyetem csapata idén is kiemelkedő eredményt ért el, hiszen ezúttal is sikerült dobogóra állnia. Az egri különítmény bronzérmesként zárt, míg az első két helyen a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem zárt.

– Úgy gondolom, kihoztuk magunkból a maximumot, ami ebben az évben a harmadik helyre volt elegendő – értékelt portálunknak Kertész Balázs, az eszterházys együttes tagjai. – Sajnos a csapat létszáma nem lehetett teljes, ezért nem tizenkettő, hanem tizenegy fővel vágtunk neki a versenynek. A szabályok ezt nem tiltották, ugyanis volt lehetőség arra, hogy a férfi indulók közül valaki két szakaszt teljesítsen. Nálunk ez a személy az így duplázó Jenes Zoltán volt. Jól éreztük magunkat a versenyen, amelynek indulópontjára már péntek este megérkeztünk, kiküszöbölve a másnapi, kora hajnali utazást. Gyönyőrű tájakon vezetett az utunk, a Mecseken és Zselicen keresztül. Az aszfaltozott útvonalon Orfű, Abaliget, Hetvenhely, Becsali, Nagymáté, Torbás, Baranyaszentgyörgy, Baranyajenő, Gödre, Szentbalázs, valamint Sántos települések érintésével érkeztünk meg Kaposvárra. Tényleg jó eredményt értünk el, és boldogok lehetünk a bronzéremmel, illetve, hogy idén is méltóképpen képviselhettük az Eszterházy Károly Egyetemet.

" data-show-text="true" data-width="">
" class="fb-xfbml-parse-ignore">

Gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

Közzétette: UniEszterházy – EKE – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">2020. október 22., csütörtök

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában