menetrend

2020.10.21. 14:17

Október 25-től Észak-Magyarország közelebb kerül a fővároshoz

Október 25-től Észak-Magyarországot, továbbá az Észak-Alföldet érintő utasbarát és sűrűbb menetrendet vezet be a MÁV-START.

Heol

Forrás: MÁV

Október 25-től Észak-Magyarországot, továbbá az Észak-Alföldet érintő utasbarát és sűrűbb menetrendet vezet be a MÁV-START. A hatvani és a debreceni fővonalak felújítása jelentős menetrendi fejlesztéseket tesz lehetővé, melynek előnyeit Eger és Sátoraljaújhely térségében, valamint Püspökladány és Debrecen között is érezhetik a vasúti közlekedést választók. Eger és Budapest között óránként indulnak interrégiós járatok modern, alacsonypadlós FLIRT motorvonatokkal, melyekre gyorsvonati pótjegyet sem kell váltani. Ezáltal Eger és a főváros között történő utazás esetében átlagosan mintegy tíz százalékkal csökken a jegyár, a sátoraljaújhelyi vonatok esetében 410 forint marad az utasok zsebében. Ezen a szakaszon a 65 éven felüliek és a 6 év alatti gyerekek pedig ingyen utazhatnak – írja a MÁV-START.

Közleményük szerint Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, hogy a Székesfehérvár felé szeptemberben megkezdett kínálatbővítés és költségcsökkentés most vasárnaptól a keleti országrészben folytatódik. A Rákos-Hatvan vonalszakasz fejlesztésének eddigi eredményeire építve óránkénti közvetlen vasúti eljutási lehetőség teremtődik Eger, Hatvan, Gödöllő és a főváros között légkondicionált, alacsonypadlós járművekkel.

Mint azt írja, október 25-től új menetrendi struktúra első lépcsőjét vezeti be a vasúttársaság a Budapest–Hatvan–Füzesabony–Eger vonalon. A fejlesztés eredményeképpen Eger és térsége gyakrabban és kedvezőbb áron lesz elérhető. Az intézkedéssel nő a vasút gerinchálózati szerepe, a következő lépcsőben pedig megtörténik az autóbusz-közlekedés vasúthoz csatlakozó, ráhordó menetrendjeinek kialakítása is.

Október 25-től a Budapest–Füzesabony–Eger vonalon 5 és 20 óra között óránként közlekednek InterRégió vonatok korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált FLIRT motorvonatokkal az eddigi kétóránként közlekedő sebesvonatok helyett.

Az óránként közlekedő InterRégió vonatok bevezetésével megszűnnek a Füzesabony–Eger közötti, munkanapi személyvonatok – olvasható a közleményben.

A módosítás révén óránkénti közvetlen vasúti eljutás valósul meg Eger és Budapest, Hatvan, illetve Gödöllő között.

A Budapest–Eger viszonylatban növekszik a vasút szerepe és versenyképessége a közúti közlekedéssel szemben, ezért még többen választják a vasúti utazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában