Gyógyítás

2020.10.07. 18:42

Szakorvos jelölt kapta az idei emlékplakettet és díjat Egerben

A Gyermekek Gyógyításáért Alapítvány Kuratóriuma és a Markhot Ferenc Kórház megrendezte a jubileumi XXV. Frank Mária Emlékülést.

M. H.

A résztvevőket dr. Vargyay Éva, főorvos, csecsemő-gyermekgyógyász és neurológus szakorvos, a kuratórium elnöke köszöntötte, s Frank Mária életéről beszélt. Szólt a doktornő sportsikereiről. – Ismert volt szorgalmáról, céltudatosságáról. Több olimpián vett érszt, Magyarország örökös bajnoka lett. A sportkarrierje után az orvosi pályát választotta – tette hozzá.

Dr. Jakab Ivett az idei dr. Frank Mária Emlékplakett nyertese Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A Gyermekek Gyógyításáért Alapítványt dr. Renn Oszkár alapította elhunyt orvos felesége, dr. Frank Mária emlékére, illetve ad át minden évben emlékplakettet. Idén ezt dr. Jakab Ivett csecsemő-gyermekgyógyász szakorvos jelölt kapta. Pályamunkája egy esetismertetés, melyben egy erősen elhanyagolt, éhezetett gyermek ellátásról szólt, majd az ezt követő szociális intézkedésekről Üzenete, hogy fontos jelenti azt, ha bántalmazás gyanúját tapasztalják kollégái, minden esetben jelentsék azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában