Felújítás

2020.11.24. 18:34

Megszépülhet Gyöngyöspata Árpád-kori egyházi épülete

A templom felújítása három ütemben valósulhat meg.

Sz. I.

Fotó: CZIMER TAMAS

A város közel kilencszáz éves templomának felújításáról egyeztetett a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával, Soltész Miklóssal, és a település polgármesterével, Hevér Lászlónéval a térség országgyűlési képviselője, Horváth László.

A templom gótikus tornyát országszerte ismerik Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A képviselő az erről szóló híradásában kiemelte, hogy a gótikus tornyáról, a hazánkban egyedülálló Jessze-oltárról és az itt őrzött Nekcsei-biblia másolatról ismert római katolikus Kisboldogasszony templom maga is szimbólum. Az összetartó helyi közösség megmaradásának jelképe. A Patai Főesperesi Kerület részéről Utassy Vilmos esperes, gyöngyöspatai plébános tájékoztatta a Heolt.

– A templom teljes felújítása szerepel a tervben, ez három ütemben valósul meg. Először a tetőszerkezet rekonstrukciója történik meg, majd a templom külseje újul meg. Az utolsó fázisban a belső terek következnek. A munkálatok megkezdésének pontos dátumáról egyelőre nem volt szó – tájékoztatta portálunkat Utassy Vilmos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában