közlemény

2020.12.27. 09:42

Év végén is az ünnepekhez igazodik a vonatok és buszok közlekedési rendje

A MÁV és a VOLÁNBUSZ közös közleményben számolt be a menetrendek változásáról.

Heol

Forrás: MÁV

A vonatok december 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek – tájékoztatta a Heolt a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Mint írják: módosul a Volánbuszok közlekedési rendje is: december 28. és 31. között a tanítási szüneti munkanapi menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai. Január 2-án a szabadnapoknak megfelelő, míg 3-án, vasárnap a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint járnak a buszok. Január 4-én, hétfőn már a megszokottak szerint, a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett menetrend érvényes. Egyes településeken a helyi járatok a fentiektől eltérően közlekedhetnek.

A 2021. év és a téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon január 5-e helyett két nappal tovább, január 7-ig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanuló bérleteket, illetve a december második felére váltott félhavi bérleteket. A téli szünet utáni iskolakezdéssel megnőnek az utazási igények, és meghosszabbodhat a várakozási idő a jegypénztáraknál január elején, így a hosszabbítással további két nap biztosított az új bérletek beszerzésére.

A közlekedési táraságok továbbra is kérik az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. Ne feledjék azt sem, hogy november 11-től nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, de az állomások és megállóhelyek területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

További részletek ITT olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában