Pócs Alfréd házát is átkutatták a nyomozók

Informatikai eszközöket foglaltak le.

HEOL

Fotó: Huszar Mark

Először az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján hangzott el, hogy eljárás indult négy vírustagadó ellen. Az Eger Hírek arról számolt be, hogy közülük az egyik dr. Pócs Alfréd, az egri közgyűlés önkormányzati képviselője, akinél pénteken kora reggel házkutatást tartottak a nyomozók. Korábban már megírtuk, hogy Pócs Alfréd egészen a közelmúltig dolgozott a gyöngyösi Bugát Pál kórházban, de a szerződését az egészségügyi intézmény vezetősége felmondta, miután kiderült, hogy még rendelése közben sem viselt maszkot, veszélyeztetve ezzel mások egészségét.

Portálunk megkereste Pócs Alfrédot, aki megerősítette, hogy valóban jártak nála a nyomozók, akik teljes házkutatást végeztek. Úgy fogalmazott, hogy sok kérdést vet fel az intézkedés, amely szerinte megdöbbentő egy demokráciában.

– Annyi történt, hogy mutattak egy papírt, amely szerint június 22-én mondtam valamit a vírusról, és ezért elrendelték a házkutatást. Arra már nem emlékszem, hogy mit mondtam vagy mit nem mondtam – fogalmazott, hozzátéve, hogy lefoglalták a számítógépét, a telefonját és a különböző adatrögzítőit. Elmondta azt is, hogy ő csak szakmai bírálatot fogalmaz meg, és azért küzd, hogy a betegek a járvány idején is egyformán legyenek ellátva.

Ugyancsak megírtuk, hogy Gődény Györgynél is házkutatást tartottak és őrizetbe vették az ismert vírusszkeptikust. Állítólag Gődény Melinda írta a Facebook-posztot, miszerint hajnalban érkeztek ki hozzájuk a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei. Gődény az ország legismertebb vírusszkeptikusa, aki rendszeresen lázítja a hozzá hasonlóan tévesen gondolkodókat, sokak életét veszélytetve ezzel. Legutóbb csütörtök este buzdította arra a híveit, hogy kürtökkel, sípokkal tüntessenek a járványügyi intézkedések ellen.

Az Operatív Törzs tájékoztatóján Gál Kristóf, az ORFK szóvivője azt mondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában