Évértékelő

2021.01.14. 15:16

A járvány ellenére is számos sikert könyvelhet el Heves megye

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke tartott évértékelőt csütörtökön a Megyeházán, ahol felvázolta a következő évek fejlesztési prioritásait.

M. H.

20210114. Ege - Megyeháza - sajójéztató - Juhász Attia Simn - HMH - NR - Nemes Róbert

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

Egy nehéz, terhelt 2020-as esztendőt hagytunk hátra, ám a sikerek és a pozitív eredmények ennek ellenére sem kerülték el megyénket. Egyebek mellett erről is beszélt sajtótájékoztatóján dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke csütörtökön a Megyeházán. Elmondta, szűkebb hazánkba rengeteg pénz érkezett, csak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül több mint hatmilliárd forint került az önkormányzatokhoz.

– A pandémia mindenki életére rányomta a bélyegét, nem volt ez másképp nálunk sem – kezdte az elnök. – De ennek ellenére büszkén mondhatom, hogy nagyon sok eredményt értünk el Heves megyében.

Dr. Juhász Attila Simon elmondta, tavaly zárult az Európai Uniós fejlesztési ciklus. A Magyar Falu Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) is sikerrel, megannyi fejlesztéssel zajlik a településeken. Szűkebb hazánkba 2020-ban – a falusi családi otthonteremtési kedvezmény programmal, valamint az állami úthálózat-fejlesztéssel együtt – csak a TOP-on keresztül több mint hat milliárd forint került az önkormányzatokhoz.

Szólt arról is, hogy a 2014-2020-as programozási időszakban a TOP-ból több mint 60 milliárd forint érkezett megyénkbe, komoly lehetőségeket kínálva ezzel a települések számára. Mint mondta: 2021-ben indul a TOP 2, s már megjelentek az első kiírások is.

További részletek a Heves Megyei Hírlap 15-i számában olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában