Mátra

2021.01.12. 07:00

Már lehet síelni! – A mátraszentistváni sípark nyitva, Kékestető is erre készül

A sípályák kinyitását már régóta várták a sportolni vágyók.

Sz. Sz. I.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A Mátra síterepei közül a mátraszentistváni sípark nyitva áll a téli sportok kedvelői előtt. Erbeszkorn Tamás sajtószóvivő arról tájékoztatta lapunkat, hogy egyelőre három pályát nyitottak meg ezerhatszáz méter hosszon, és a síoktatópálya is várja a tanulni vágyókat. Négy ülőszékes panorámalift áll az ideérkezők rendelkezésére. Az étterem az általános járványügyi rendelkezések értelmében zárva tart, de a büfében, elvitelre, lehet vásárolni. A hét eleji, közel negyven centiméteres hóréteg a hét közepén várható havazással tovább vastagodhat. A szóvivő felhívta a figyelmet az egészségügyi óvintézkedések maradéktalan betartására, a szabályok megszegőinek el kell hagyniuk a sípark területét.

A sípark teljes erőbedobással készült hétfőn a keddi nyitásra.

Kékestetőn gőzerővel folyik a pályaépítés. Bene Csaba, a Mátra Gasztronómia Kft. ügyvezetője elmondta lapunknak, hogy a hetven méteres oktatópálya már a hét elején megnyílt. Mindenképpen szeretnék a hétvégén várhatóan újra nagy tömegben érkezőket megnyitott sípályákkal várni, ezért dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában