12 ezer Heves megyei kaphatja meg a héten a koronavírus elleni vakcinát

Megérkezett Egerbe a Sinopharm-vakcina, amit a Heves Megyei Kormányhivatal juttat majd el a praxisokba. A regisztrált érintetteket ezúttal is a háziorvosok értesítik.

Sz. M. L.

Eger, 2021. február 23. Dósáné Fekete Márta, Heves megyei tisztifõorvos-helyettes a Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartalmazó fecskendõt mutatja a Heves Megyei Kormányhivatal épületében Egerben 2021. február 23-án. Ezen a napon megkezdõdött a kínai vakcinák kiszállítása a kormányhivatalokhoz

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Az e heti oltási terv szerint 12 ezer Heves megyei állampolgár kaphatja meg a koronavírus elleni vakcina első adagját. A regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer-vakcinával) és a háziorvosoknál (Sinopharm-vakcinával) történik. Az AstraZeneca-vakcinával folytatódik a 60 év alatti krónikus betegek oltása.

Kedden 9 ezer ember beoltásához elegendő Sinopharm-vakcina érkezett Heves megyébe. Az oltóanyag kiszerelése adagonként előre töltött fecskendő, és nem igényel különleges tárolási körülményeket, ami megkönnyíti a háziorvosi rendelőkben való alkalmazást.

A vakcinát a kormányhivatal és a járási hivatalok munkatársai juttatják el a háziorvosi rendelőkbe, ahogyan történt az hétfőn, az e heti AstraZeneca oltóanyag esetében is – mondta dr. Pajtók Gábor. A kormánymegbízott tájékoztatása szerint 1400 krónikus betegséggel élő 60 év alatti személy beoltását szervezik meg a Heves megyei praxisok.

A regisztrált idősek oltása folytatódik az oltópontokon is, ahová összesen 1300 főt küldhetnek be a háziorvosok (praxisonként 8-at). Több mint 700-an már a második Pfizer-vakcinát kapják meg az egri, gyöngyösi és hatvani kórházak oltópontjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában