köszöntés

2021.02.26. 14:49

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Dr. Csank Istvánnét

Dr. Csank Istvánnét köszöntötte a polgármester és a miniszterelnök nevében Minczér Gábor alpolgármester 90. születésnapja alkalmából péntek délelőtt a városházán.

Sz. M. L.

Fotó: Daniel Beran

Dr. Csank Istvánné Vasas Ella az angolkisasszonyok leánygimnáziumában tanult, jól beszélt latinul, franciául és németül is. Neve bizonyára sokaknak ismerősen cseng, hiszen az ’56-os forradalom idején részt vett a néma női tüntetésben és az egri sortűz idején segített a sebesültek ellátásában. Erről már nem szívesen beszél.

Szerető családja körében fogadta a köszöntést Fotó: Berán Dániel

A helyi és környékbeli sportélet meghatározott szereplője volt, maga is kézilabdázó volt de a tájfutás és ritmikus gimnasztika sportbírójaként is jól ismerték. 1986-ban és 1988-ban is nagy része volt a szilvásváradi tájfutás világkupák megszervezésében. Aktív közéleti szereplő volt rengeteg ismeretséget kötött, de később legszívesebben nagymama szerepét öltötte magára.

- Örömmel és büszkeséggel emlékszem vissza a sporteredményekre és eseményekre. De még nagyobb örömmel a családi túrázásokra, s még nagyobb büszkeséggel unokám sporteredményeire – húzta alá dr Csank Istvánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában