munkálatok

2021.03.26. 17:30

Belső videó: így bontják az egriek szeretett Ódry-házát

A bontási munkálatok megkezdődtek, de egyelőre csak találgatni lehet, mi lesz a szebb napokat is látott épület sorsa.

T. Z.

Forrás: Berecz Mátyás / Facebook

Mint arról már korábban portálunkon is beszámoltunk, lebontják az egykor fagylaltozóként is üzemelő Ódry-házat Egerben. Az épületben a család fagylaltozót, és gyertyaöntő műhelyt működtetett. A fagyizó már régen megszűnt. A gyertyakészítést, a családba benősült Gulyás Béla bácsi folytatta.

A napokban mi is meggyőződtünk arról, hogy a bontási műveletek már meg is kezdődtek, bár a munkálatok egyelőre még nagyon a kezdeti fázisban járnak. Ottjártunkkor két munkással és egy hölggyel találkoztunk, akik 14 óra környékén éppen a tetőn üldögéltek, és a teendőket beszélték meg egymással. Nem mondhatni, hogy túlságosan szívesen fogadtak volna minket, az egyikük kimondottan arra kért, hogy lehetőség szerint gyorsan végezzünk az épület belső terében a videóval.

Az mindenesetre megállapítható, hogy a munkálatok megkezdődtek, de egyelőre még inkább egy katasztrófa-sújtotta helyszínre hasonlít az egykori legendás épület belseje és külseje is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában