Itt vannak a részletek – így mehet oviba a gyerek hétfőtől

A szombaton bejelentett lehetőséggel összhangban több Heves megyei településen is lesz hétfőtől óvodai ügyelet.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A kormány szombat délután döntött úgy, hogy március 8-tól engedélyezi az iskolákban és óvodákban az ügyeleti rendszert. A Magyar Közlönyben már megjelent a kormányrendelet is, amely tartalmazza az ügyelet részletes feltételeit. Eszerint a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A kérelem a rendelet szerint elektronikusan is benyújtható az intézmény vezetőjének.

Felhívják a figyelmet, hogy az ügyeletet azonban csak a legszükségesebb esetben kérjék a szülők, úgy mint munkavégzés vagy a járvány elleni védekezésben való részvétel.

Gyöngyösön a Dobó úti Tagóvoda tudja fogadni a gyermekeket, ha a szülő nem tudja megoldani a felügyeletét a járványhelyzet miatt március 8. és április 7. között elrendelt rendkívüli szünet alatt – számol be a gyöngyös.hu. Hétfőtől tehát egyelőre csak ez az egy óvoda lát el rendkívüli gyermekfelügyeletet Gyöngyösön, de szükség esetén több intézményt is bevonnak. Fontos, a korábbiakhoz képest változás, hogy azok a szülők, akik az óvodai szünet alatt igénybe veszik a közétkeztetést, az ebédet a Dobó Úti Tagóvodában vehetik át hétköznaponként fél 12-kor.

A gyermekfelügyelettel kapcsolatos részletes rendeletet Felsőtárkány önkormányzata is megosztotta közösségi oldalán, így ott is lehet majd élni a lehetőséggel. Azonban kiemelik: a bekezdés szerinti gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.

A Kormány 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelete

a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a...

Ludas község óvodája is biztosítja az ügyeletet. Mint írják: aki ügyeletet kíván igénybe venni gyermekének, az jelezze a hétvége folyamán.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Kedves Szülők!

Megjelent a legfrissebb hivatalos Kormányrendelet, mely az alábbiakat tartalmazza:

„1. § (1) Az óvodában...

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában