Jó, ha tudod: ezekben az egri óvodákban lesz gyermekfelügyelet

Eger óvodái, a kormány rendelete és Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere által kiadott határozata értelmében 2021. március 8-ától április 7-ig elrendelt rendkívüli szünet idejére megszervezték a gyermekfelügyeletet.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az önkormányzati fenntartású óvodák közül a három óvodai körzetben 1-1 óvodában biztosítják azoknak a kisgyermekeknek a felügyeletét, akik részére ezt a szülő kérelmezi. Vasárnap az óvodák értesítették a szülőket a lehetőségről és a felmérésük szerint, a Lajosvárosi Nagyváradi utcai óvodában 1 csoportban, a Felsővárosi Tavasz utcai óvodában 2 csoportban és a Belvárosi Remenyik Zsigmond utcai óvodában 3 csoportban összesen 47 kisgyermek részére nyitották meg az óvodákat. Mindegyik csoportban szakképzett óvodapedagógusok és dajkák látják el a feladatokat – tájékoztatta portálunkat Varga T. Orsolya polgármesteri referens.

Mint azt írta, tekintettel arra, hogy a rendkívüli intézkedések fő oka a járvány terjedésének megakadályozása, a rendelet felkéri a szülőket, hogy a felügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel esetében vegyék igénybe. A szülő, törvényes képviselő kérelmét a körzetes óvoda vezetőjéhez nyújthatja be, ennek módjáról az óvodák értesítették az érintett szülőket.

A közlemény szerint a gyermekek felügyeletén túlmenően az óvodák mindazoknak, akik igénylik, biztosítják a gyermekétkeztetést, a főzőkonyhás óvodákból elvitellel, a járványvédelmi szabályoknak megfelelően oldják ezt meg. Jelenleg az önkormányzati óvodákban a több, mint 1500 óvodás közül 153 gyermek szülője jelezte, hogy élni szeretnének a gyermekétkeztetés biztosításával.

Kezdőképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában