konfliktus

2021.03.11. 07:00

Széthúzás Egerben: az ellenzék szerint hiba volt Mirkóczkit indítani

Keresztes Zoltán ­képviselő a Malomárok utcai ­parkoló állapota miatt kritizálta Mirkóczki Ádámot, aki szerint viszont épp ő szavazta le a projektet. Komlósi Csaba úgy fogalmazott, hogy hiba volt Mirkóczkit indítani a városvezetői posztért.

Szabadi Martina Laura

20201230 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Az Egri Polgármesteri Hivatal épülete.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Keresztes Zoltán közösségi oldalán bírálta Mirkóczki Ádám polgármestert a Malomárok utcai parkoló miatt. Elmondása szerint a körzet képviselőjeként rengeteg panaszt kap arra, hogy egy-egy esőzés után a víz nem tud elfolyni, ezért valóságos sártengerré változik a terület. Világítás hiányában esténként ki sem kerülhetik a hatalmas tócsákat az autósok.

– Tavaly Mirkóczki Ádám sürgősségi indítvánnyal szerette volna behozni ezt az ügyet, de a képviselő-testületnek szánt anyag nem tartalmazott semmilyen konkrétumot a megvalósítással kapcsolatban, a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság ülésén nem kaptam választ a kérdéseimre. Nem kérdeztek meg engem mint a körzet képviselőjét, illetve az érintett lakóközösségek tagjainak véleményét sem. Ezt követően a polgármester úr – a közgyűlést megkerülve – a területet bérbe adta a Egri Városi Sportiskolának, emiatt készülhetett el így a parkoló. Szomorúan vettem tudomásul, hogy az idei költségvetésbe nem fért bele a terület rendezése, a jelenlegi áldatlan állapotok megszüntetése – húzta alá a képviselő.

A sportlétesítmény építésekor a parkolót is kialakíthatták volna
Fotó: Heves Megyei Hírlap / Huszár Márk

Keresztes Zoltán kiegészítésképp lapunknak elmondta, semmiképp nem fogja annyiban hagyni a jelenlegi helyzetet. Mirkóczki Ádám az emberek feje fölött dönt – erről már az Egri Történetek hétvégi internetes beszélgetős műsorában volt szó, ahol Keresztes Zoltán mellett Komlósi Csaba képviselő is beszélt. Ők ketten együtt léptek ki tavaly az Egységben a Városért Egyesületből.

– Eger egy különösen rossz példa az ellenzéki összefogásra. Ebben főszerepet játszik a polgármester személye, akit – ma már belátjuk – hiba volt elindítani – mondta a podcastban, melyben beszéltek az egri összefogás kudarcáról is. Szerintük a polgármester első sokkoló döntése az volt, hogy bejelentette: kilép a pártjából. Úgy vélik, ez átverés, hiszen ezzel becsapta a frakciót, és az egri választókat. Arról is szót ejtettek, hogy Mirkóczki Ádám tavaly nyáron sem igyekezett összehívni a közgyűlést. Miközben az országgyűlés most is ülésezik, ő kihasználva jogosítványát, lényegében egymaga hoz döntéseket. Felidézték, így váltotta le alpolgármesteri tisztségéről Mirkóczki Zitát.

Komlósi Csaba kérdésünkre hozzátette, távozásuk fő oka az, hogy Mirkóczki Ádám a veszélyhelyzetet sorozatosan egy személyben hozott döntésekre használja. Önkényes hozzáállásával aláássa céljukat, hogy pozitív változásokat érjenek el a városban. Elmondta, jelenleg a polgármester a képviselői levelezőlistán keresztül ugyan kommunikál velük a várost érintő témák nagy részéről, de véleményükre keveset ad.

– Általában reakció is érkezik tőle egy-egy hozzáfűzésünkre – habár egyes esetekben vállalhatatlan stílusban –, de a döntési folyamatot nem befolyásolja, hogy mi a képviselők vélekedése – mondta Komlósi Csaba.

A polgármester leszögezte, hogy a vádakat tételesen cáfolja.

A polgármester visszautasítja a neki címzett vádakat

– Az Északi Sporttelep kivitelezője tavaly nyáron közölte, hogy a projektben még lenne lehetőség a Keresztes Zoltán által említett rész rendbetételére és parkoló építésére. Ehhez rendezni kellett volna a terület használati jogát. Készült egy sürgősségi előterjesztés, mely csatolta volna a sportközponthoz. Illetve megbízta volna az Egri Városi Sportiskola vezetőjét, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a parkoló kialakításához. A képviselők első lépésben nem a parkoló építésére mondtak volna igent, de annak feltételeit teremtették volna meg. Ezt az indítványt szavazta le a körzet képviselője – reagált a fentiekre Mirkóczki Ádám.

Hozzátette, a terület nincs kölcsön- vagy bérbe adva, továbbra is városi kezelésben van. Mindössze egy tereprendezés történt, a saras, gazos rész kavicsborítást kapott, s ez ideiglenes állapot, de a lakók használják. Szerinte az egész podcast tele van csúsztatásokkal, és valótlan állítás is elhangzik benne.

– Örülnénk, ha Komlósi Csaba az energiáját a körzetében felmerülő problémákra is használná. Szívesen vennénk tőle beadványokat, a város helyzetét javító javaslatokat, előterjesztéseket. Mert erre az utóbbi másfél évben nem volt példa – fűzte hozzá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában