Az egri edzőtermek is gőzerővel készülnek a nyitásra

Egyre több fitness- és konditerem tervezi már a nagyobb lélegzetvételű nyitást. A teljesség igénye nélkül szétnéztünk az egri termeknél.

Heol

A gömbsúlyzó (kettlebell) rendszeres kelléknek számít az edzések során

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A lépcsőzetes nyitás újabb állomása előtt állunk. Meg is jelent a kormányrendelet, amely szerint négymillió beoltott után a koronavírus elleni védekezésben újabb enyhítések lépnek majd életbe, ezúttal elsősorban a védettségi kártyával rendelkezők számára. A nyitás elég közel lehet, hiszen szerdára ugyanis 3 millió 774 ezerre nőtt a beoltottak száma. Ezt érezve egyre több fitness- és konditerem tervezi már a nagyobb lélegzetvételű nyitást.

A négymillió oltotthoz kötött lazításokról szóló kormányrendelet természetesen változtat az edzőtermek működésén is. Mint köztudott, eddig kizárólag azok vehették igénybe az ilyen létesítményeket, akiknek volt érvényes sportolói igazolásuk. A hétfőn megjelent rendeletben viszont módosítják a korábbi szabályozást, mégpedig úgy, hogy a nyitás következő lépcsőjében edzőterembe, uszodába és jégpályára a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek majd. Ez lényegében azt jelenti, hogy azok a 18 éven felüliek, akik eddig – a korábbi jogszabály értelmében – igazolt sportolóként edzhettek, de védettségi igazolvánnyal nem rendelkeznek, a négymilliós határ elérése után már nem használhatják a fitnesztermeket.

A teljesség igénye nélkül szétnéztünk az egri termeknél.

„Bár derűs hírek érkeztek a kormány részéről, mégis muszáj higgadtan kezelnünk a hallottakat. Mint tudjátok, NEFFISZ igazolással már az elmúlt hetekben volt lehetőségetek újra szeretett sportközösségetekben mozogni, most további lazítási feltételekkel lehet csatlakozni az edzéseinkhez” – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Cross Team Eger.

A klub meg is ragadta az alkalmat, hogy elvégezzenek egy kis kutatást, amely szorosan kapcsolódik a üzemeltetésükhöz fűződő nyitáshoz. A kutatás a hivatalosan igazolt védettségi kártyával és/vagy oltással rendelkező vendégeik véleményét szeretné megcélozni.

Arra kérik tehát a sportolóikat hogy a bejegyzés alatt nyilatkozzanak arról, rendelkeznek-e valamelyik engedéllyel, és május elejétől visszatérnének-e hozzájuk rendszeresen edzeni.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Kedves Vendégeink, Sporttársaink!

Bár derűs hírek érkeztek a kormány részéről, még is muszáj higgadtan kezelnünk a...

A Cutler Fitness by Allure a héten már új, meghosszabbított nyitvatartással várta minden versenyzői engedéllyel rendelkező sportolóját.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A mai naptól új meghosszabbított nyitvatartással várunk minden versenyzői engedéllyel rendelkező sportolót:

🕥 Hétfő -...

 

" data-width="500" data-show-text="true">

A Női Fitneszterem a napokban azt írta: információik és terveik szerint május 3-án a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeknek kinyithatnak. Ezt azonban – mint kiemelték – csak akkor tudhatják biztosan, amint az a Magyar Közlönyben megjelenik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában