beruházás

2021.04.21. 09:37

Jövőre elkészülhet Eger új, lámpás közlekedési csomópontja a Várállomásnál (videó)

A mintegy 367 millió forintos beruházással teljesen megújul a Vécseyvölgy utca és Gárdonyi utca balesetveszélyes kereszteződése.

Heol

20210325 Eger fotó: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap Egerben, a Vécseyvölgy és a Gárdonyi utca kereszteződését a tervek szerint jelzőlámpák által irányítottra építik ki.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Szeptemberben elkezdődhet az építkezés, jövőre pedig már át is adják Eger új, lámpás közlekedési csomópontját a Várállomásnál – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője. Mint megtudtuk: a mintegy 367 millió forintos beruházással teljesen megújul a Vécseyvölgy utca és Gárdonyi utca balesetveszélyes kereszteződése. A közlekedés ezáltal gyorsabbá és biztonságosabbá válik.

Mint arról korábban beszámoltunk: a kereszteződés sok egri rémálma, a csomóponton ugyanis jelzőlámpás segítség nélkül találkozik a forgalmas Vécseyvölgy utca a szintén élénk forgalmat bonyolító Gárdonyi Géza utcával. A helyszínen a kanyarodósávokkal együtt háromsávos utak találkoznak egymással, s ami még izgalmasabbá teszi az itt történő közlekedést, az a vasúti átjáró.

Az átépítéséről a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. márciusban tett közzé egy közbeszerzési hirdetményt, amely tartalmazza: a kivitelező feladata Eger Gárdonyi utcai balesetveszélyes csomópontjának átépítése a rendelkezésre álló kiviteli tervek, és engedélyek alapján 360 méter hosszan.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Könnyebb lehet a közlekedés az egri Várállomásnál❗️ Ti várjátok már ❓#fejlesztés #közlekedés #beszerzés I ♥ Eger

Közzétette: Heol.hu" target="_blank" rel="noopener noreferrer">2021. március 25., csütörtök

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában