Beruházás

2021.04.14. 16:29

Közösségi álom vált valóra az új lőrinci piactér átadásával

Csaknem 350 millió forintból elkészült a közösségi tér és a piac, amiket szerdán adtak át. Szabó Zsolt országgyűlési képviselő új fejlesztésekről is tájékoztatott.

Tari Ottó

2021 04 14 Lőrinci Árkád átadó - Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Vígh Zoltán polgármester - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Egy összességében mintegy kétmilliárd forint értékű fejlesztéscsomag – amely összeg nem tartalmazza a szintén nemrég elkészült Zagyva-parti kerékpárút költségeit – eddig megvalósult utolsó beruházásaként átadták a megújult Közösségi Házat és piacteret a település központjában. Ezzel csaknem elnyerte végleges arculatát a Szabadság tér, bár néhány teendő – amelyekről lentebb írunk – még hátra van.

 

Az avatáson Szabó Zsolt országgyűlési képviselő az ókori római agorákhoz hasonlította a létesítményt. Mint fogalmazott, ezek a fejlesztések a jövőnek szólnak, amikor ismét korlátozások nélkül lehet közösségi életet élni, s az emberek találkozhatnak, beszélgethetnek, vásárolhatnak vagy szórakozhatnak. Utóbbi megjegyzésével arra utalt, hogy az épületben a piac és a házasságkötő terem – ahol a képviselő-testület is ülésezik – mellett cukrászdának, zöldségesnek és terményüzletnek való helyiségek is rendelkezésre állnak, emellett itt lesz a rendőrség és a polgárőrség irodája is. Mindez 350 millióba került, s a sikeres pályázathoz elengedhetetlen volt a kormánypárti politikus hatékony lobbitevékenységére is.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap csütörtöki számában olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában