SZÍNÉSZLEGENDA

2021.04.16. 20:00

Kvíz: Mennyire ismerted a legendás színésznőt, Törőcsik Marit?

Elment pénteken a pélyi legenda, akit egész életében a közönség szeretete éltetett. Törőcsik Mari emlékére ezúttal egy kvízt készítettünk olvasóinknak.

Heol

Pénteken érkezett a tragikus hír, miszerint elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész nevéhez számos legendás film kötődik.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A közönség szeretete éltette a színészlegendát! Törőcsik Marira emlékezünk 🕯🖤 #gyász #törőcsikmari #nekrológ

Törőcsik Mari számára a színház jelentette az életet. Amikor 2009-ben a klinikai halál állapotából visszatért, régi barátja, az orosz rendező, Anatolij Vasziljev „visszarendezte” az életbe Kaposváron A naphosszat a fákon című előadásban. Később is betegeskedett, sokszor gyenge volt, ám amikor a színpadra lépett, elképedve figyeltük azt az erőt, tartást, energiát, amit a szerepén keresztül mutatott.

Törőcsik Mari munkássága előtt Eger is tisztelgett, ő kapta meg ugyanis a harmadik csillagot az Eger Sikeréért Egyesület alapította Egri Csillagok Sétányon 2019-ben. Akkor egri kötődéséről elmondta, hogy szülei és testvére is az egri Ciszterci Gimnáziumban és az Angolkisasszonyoknál tanultak. Kiemelte Pély után Eger városát tartja második otthonának.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A legendás színésznő pontosan eltervezte a végső búcsút...🖤 #TörőcsikMari #gyász #temetés

Olvasóinknak ezúttal egy kvízzel készültünk, amelyben tesztelhetik, mennyire ismerték a színészlegendát. Kvízünket számos, a Fortepan fotóival is színesítettük.

1.
Melyik Törőcsik Mari szülővárosa?
2.
Hol tanult középiskolásként?
3.
Milyen néven született eredetileg a színészlegenda?
4.
Melyik filmmel nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat a Cannes-i fesztiválon?
5.
Hol neveztek el faluházat Törőcsik Mariról?
6.
Melyik volt a színésznő utolsó filmje?
7.
Melyik filmmel robbant be a köztudatba?
8.
Hogy hívják Törőcsik Mari lányát?
9.
Hányszor ment férjhez Törőcsik Mari?
10.
Hol élt évtizedek óta a legendás színésznő?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában