elismerés

2021.04.12. 10:48

Rangos elismerésekkel díjazták a Heves megyei tanárokat

Kedvenc Online Tanárom 2020 különdíjat kapott Heves megyében Vernyikné Horváth Beáta matematika és technika szakos tanár. Basa Ottó Miklósné, hatvani nyugdíjas rajztanár pedig Mester-M oklevelet kapott.

Heol

Forrás: beküldött

A MOL Mester-M Díj idén az eddigieknél is nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a COVID-19 járvány okozta helyzetben a tanárok, edzők oktatásba fektetett energiája még inkább felértékelődött, munkájuk elismerése különösen fontos – tájékoztatott közleményében a MOL Alapítvány.

Mint megtudtuk: korábbi tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma idén is 10 kiemelkedő munkát végző tanárt és utánpótlásedzőt díjazott, emellett a járványhelyzetre reagálva „Kedvenc Online Tanárom 2020” címmel különdíjat is meghirdetett, amellyel a váratlanul bevezetett digitális oktatási időszak alatt különösen innovatív pedagógiai teljesítményt nyújtó tanárok és edzők munkájára kívánta felhívni a figyelmet.

Vernyikné Horváth Beáta lett a kedvenc online tanár Fotó: beküldött

Ebben a kategóriában 11 tanár nyerte el tanítványaik jelölése alapján a díjat, köztük Heves megyében Vernyikné Horváth Beáta, a Lőrinci Hunyadi Mátyás Általános Iskola és AMI matematika, technika szakos tanára.

Basa Ottó Miklósné, hatvani nyugdíjas rajztanár pedig Mester-M oklevelet kapott. Az erkölcsi elismerés mellett a Mester-M díj fejenként egymillió forintos, a különdíj pedig 200 ezer forintos tiszteletdíjjal jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány virtuális találkozót tartott a díjazottakkal, akikhez ezt követően személyesen viszik el a díjakat.

Basáné Révész Erzsébet MOL Mester-M Díjat kapott Fotó: beküldött

Mint kiderült: A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei.

A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz. Idén a kuratórium több mint 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik megkapták az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában