Közlekedés

2021.05.25. 11:58

Hat új busz érkezik Heves megyébe

Átvette a Volánbusz az első tíz MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbuszt május 20-án – tudatta a társaság.

M. H.

Az új buszok sokkal komfortosabbak és környezetkímélőek

Forrás: beküldött

Fotó: Soos Botond

A járművek annak a 204 darabos flottának az első példányai, melynek beszerzéséről még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel.

A buszok május végétől több ütemben, várhatóan augusztus végéig állnak forgalomba. A flottából Heves megyébe is érkezett hat jármű. Az autóbuszok alacsony padlósok, akadálymentes kialakításúak, háromszáz kilogramm teherbírású rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel s babakocsival is kényelmesen igénybe vehetők. Az új járműveket környezetkímélő motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamerával és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval szerelték fel.

Az új buszok sokkal komfortosabbak és környezetkímélőek Fotó: beküldött

– Ilyen nagyságrendű csuklósbusz-beszerzésre nem volt példa az elmúlt 15 évben a Volánbusznál – mondta dr. Pafféri Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában