Müller Cecília: Eger szennyvízében csökkent a Covid-örökítőanyag koncentrációja

Az elmúlt időszakban általánosságban csökkent a szennyvízben kimutatott örökítőanyag mennyisége, ami jelenleg stagnál.

Heol

Budapest, 2020. április 22. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét - mondta a tisztifőorvos.

Forrás: MTI

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Müller Cecília tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a szennyvízadatok azt mutatják, hogy az elmúlt időszakban általánosságban csökkent a vírus örökítőanyag mennyisége, de most ez a folyamat megállt, jelenleg stagnál. Kiemelte: Budapesten, Debrecenben, Szolnokon nagyon enyhe emelkedést mértek, Egerben, Kaposváron, Pécsen, Székesfehérváron és Tatabányán pedig enyhe csökkenést.

A tisztifőorvos azonban hozzátette: nem lehet itt megállni. Szükséges elérni azt a védettségi szintet, ami biztosítja mindannyiunk egészségét.

– Ne válogassunk a vakcinák között, minél előbb tegyük védetté magunkat – mondta el Müller Cecília. – Abban az esetben, ha valaki nem kapta meg a védettségi igazolványt, akkor az ügyfélkapun keresztül, elektronikus módon, vagy személyesen, időpontfoglalás nélkül a kormányablakoknál tudnak érdeklődni.

" data-width="500" data-show-text="true">

">❗Jó hír❗Régen volt már ilyen kevés új fertőzött Heves megyében😷

#koronavírus #napiadat #fertőzöttek

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában