Kikapcsolódás

2021.05.07. 07:00

Sorra nyitnak Heves megye kedvelt fürdőhelyei – Itt vannak a szabályok

Más-más időpontban, de a napokban újra nyitnak megyénk kedvelt fürdői, strandjai. Mindenütt felkészültek a vendégek fogadására, ám most szigorúbb feltételekhez kötik a belépést.

Barta Katalin

20210506 - A fürdők, strandok igénybevételéhez szükséges a védettségi igazolvány az újranyitás után a koronavírus (COVID-19) pandémia ideje alatt. A képek a Cascade Barlang- és Élményfürdőben készültek (Demjén). - Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az Egri Termál- és Strandfürdő és a Török Fürdő május 14-től várja ismét a látogatókat. A strandot fokozatosan nyitják meg, az első ütemben a felnőtt-élménymedence, a termálvízzel töltött medence, illetve a kétmedencés fürdőház vehető igénybe. Május végére szeretnének minden további medencét megnyitni – tájékoztatta lapunkat Bíró Kata, a társaság kommunikációs munkatársa.

Az ide vonatkozó kormányrendelet szabályozza a beengedhető vendégkört. Ennek értelmében feltétel a védettségi igazolvány, illetve az, hogy a fürdőket a koronavírus ellen védettek felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy látogathatja – fogalmazott Bíró Kata.

Hangsúlyozta, a nyári és őszi nyitvatartási időszakban is fokozottan odafigyeltek a higiéniás előírások betartására és ezt továbbra is fenntartják. Kézfertőtlenítő pontok találhatók a fürdő területén, illetve felhívják a vendégek figyelmét a távolságtartásra.

Kérik, hogy a készpénzes fizetőeszközök helyett lehetőség szerint válasszák a kártyás vásárlási módokat. Egyelőre az Érsekkerti bejáratnál léphetnek be a fürdő területére a vendégek, reggel kilenctől este hatig. Terveik szerint, a főszezon kezdetére már online jegyvásárlásra is lesz lehetőség, ezzel elkerülve az évek óta bosszúságot okozó sorban állást.

Tavaly két kedvelt rendezvényük volt, egy zenés éjszakai fürdőzés, illetve nagy sikert aratott a Moovízz! elnevezésű, filmvetítéssel egybekötött esti fürdőzés. Amennyiben a szabályok engedik, szeretnének hasonló programokat idén is.

Az egri Török Fürdő is május 14-től nyitotta meg kapuit. Változatlan nyitvatartással, árakkal és szolgáltatásokkal várják a fürdőzőket, akiktől szintén azt kérik, hogy védettségi igazolványukat vigyék magukkal, s kollégáik kérésére mutassák fel.

Tavaly novemberben zárt be a mátraderecskei Mofetta. Karácsonykor még reménykedtek a kora tavaszi nyitásban, de a nagyon erős harmadik hullámú járvány miatt a kezdés május 17-ig várat magára. Ettől az időponttól a betegek újra igénybe vehetik a gyógyító szén-dioxid-gázkezelést, az ismert feltételekkel, amelyekről az intézmény honlapján tájékozódhatnak részletesebben. – Már most rengeteg telefonhívást, e-mailes megkeresést kapunk, az érdeklődés hatalmas a szolgáltatásainkra. Minden vendégünknek válaszolunk. A korlátozó intézkedések betartása mellet nagy szeretettel várjuk a látogatókat Mátraderecskére – fogalmazott érdeklődésünkre Szőnyiné Tóth Zsuzsanna, a gyógykomplexum igazgatója.

Hosszú idő után, május 1-jétől a Demjéni Termál Völgy, Cascade Barlangfürdő és a Cascade Resort is látogatható. Itt hétköznapokon kilenc órától válthatnak belépőt az igazoltan védettséggel rendelkező vendégek és a felügyeletük alatt érkező 18 év alattiak.

Az újrakezdést mindenütt fokozott járványügyi óvintézkedések előzték, előzik meg. A Hunguest Hotels például saját Covid-kódexet készített a biztonság elősegítése érdekében, amelyből valamennyi munkatársnak vizsgáznia kell. A szállóvendégek biztonsága érdekében fokozott és szigorú higiéniai szabályokat vezettek be. A közösségi terekben, a fürdőkben fertőtlenítőpontokat helyeznek el, a megfelelő távolságtartás érdekében tágasabb elhelyezést biztosítanak az éttermekben, wellness-pihenőterekben és minden közösségi térben – írták a termalfurdok.com oldalon.

Bükkszéken is készen állnak

A Salvus vízre épülő fürdőépület megnyitásának várható időpontja május 11., míg a strand medencéi, a komplexum egyéb szolgáltatásai június 1-től vehetők igénybe – tudtuk meg Sági Ferenc polgármestertől. A fürdőt csak egészséges, védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek és a felügyeletük alá tartozó 18 év alatti gyermekek látogathatják. A fürdőház egész területén a nem egy háztartásba tartozók kötelesek a másfél méter távolságot betartani. Az orr és a száj takarásához szükséges maszk használata kötelező, kivéve a medenceteret és az étkezést. A házirendet – kiemelten a higiénés szabályokat – mindenkinek kötelező betartani. A belépők árai a múlt évhez képest nem változnak. A fel nem használt bérleteket elfogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában