Pedagógusnap

2021.06.11. 18:38

Állami kitüntetésekben részesültek az egri pedagógusok

A köszöntőben kiemelték, a pedagógusok kreativitásának, elhivatottságának és állhatatosságának köszönhetően sikeresen vették az akadályokat az iskolák.

Heol

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ötödik alkalommal rendezte meg az Egri Tankerületi Központ a pedagógusnapi rendezvényét az Eszterházy Károly Egyetem dísztermében pénteken. Az eseményen állami kitüntetéseket, valamint az Egri Tankerületi Központ által alapított elismeréseket osztottak ki a pedagógusoknak. Az átadásokat megelőzően a Felsőtárkányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói köszöntötték a vendégeket.

Az ünnepségen dr. Pajtók Gábor arról beszélt, a pedagógusok munkája nem csak egy foglalkozás, elkötelezettséget is jelent a hivatás iránt, mely nem kevés kihívással jár.

– Nem hozott kevesebb feladatot az idei tanév sem, helytállásukért hála és megbecsülés illeti őket – fogalmazott a kormánymegbízott.

Az Egri Tankerületi Központ igazgatója köszöntőjében arról szólt, tisztában voltak vele, hogy más lesz ez a tanév, ám a pedagógusok kreativitásának, elhivatottságának és állhatatosságának köszönhetően sikeresen vették az akadályokat az iskolák. Ballagó Zoltán hozzátette, az igazgató kollégák is jelesre vizsgáztak. Külön köszönetet mondott az nevelő-oktató munkát segítő és a technikai dolgozóknak is.

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az ünnepségen az állami kitüntetések közül 29-en kaptak Pedagógus Szolgálati Emlékérmet több évtizedes munkájukért nyugdíjba vonulásuk előtt. Tízen Miniszteri Elismerő Oklevelet is átvehettek színvonalas szakmai tevékenységükért.

A tankerületi központ által alapított Kiváló Kormánytisztviselő elismerést egy, Kiváló Dolgozó díjat három, Kiváló Pedagógus címet tizenegy személynek adományozták. Utóbbiak esetében egy kitüntetést posztumusz díjként ítéltek oda, a koronavírus megbetegedésben elhunyt Sebestyén Attilának, aki egykor a sarudi, majd a besenyőtelki általános iskolában dolgozott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában