Borverseny

2021.06.22. 16:24

Az egri borvidék hét aranyat nyert a nemzetközi megmérettetésen

A versenyen, ahová 4376 bort neveztek, 49 magyar pincészet 134 borát bírálták el, ami azt jelenti, hogy Magyarországról az ötödik legtöbb borminta érkezett a megmérettetésre.

Heol

Fotó: Shutterstock

Bordeaux-ban negyvenegyedik alkalommal is megrendezték a Challenge International du Vin borversenyt, amelyen az egri valamint a mátrai borok igen nagy sikert arattak. A versenyen, ahová 4376 bort neveztek, 49 magyar pincészet 134 borát bírálták el, ami azt jelenti, hogy Magyarországról az ötödik legtöbb borminta érkezett a megmérettetésre. Nemrég bírálták a vörös nedűket, az egri borvidék három arany, és négy-négy ezüstérmet hozott haza.

A legfényesebb medáliát az Egri Korona Borház 2016-os Jumurdzsák Egri Syrah-ja, a 2013-as Petrény Cabernet Sauvignon Superior valamint a Tarjányi Borászat 2016-os Kékfrankosa kapta. A Petrény Borászat két-két ezüsttel és bronzzal, az Egri Korona Borház egy ezüsttel illetve két bronzzal, míg a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok egy ezüsttel gazdagodott.

Ahogy azt korábban már megírtuk, korábban lezajlott a a fehér-, rozé, habzó-, édes és dúsított borokat bírálata. Akkor az egri borvidékről négy tétel, míg a mátrairól egy tétel nyert aranyat, ezüstérmes két egri bor lett.

A versenyről a tokaji és a szekszárdi vidék nyolc-nyolc arannyal, míg az egri héttel távozott, így a második legeredményesebb hazai régió lett. A Challenge International du Vin eseményt 1976 óta rendezik meg, ez mára Európa egyik legismertebb borversenyévé vált, ahol a többi nagy hasonló eseménytől eltérően, az előzetesen beregisztrált, borhoz értő nagyközönség is zsűrizi a tételeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában