Kerékpározás

2021.06.15. 11:50

Daganatos és krónikus beteg gyermekekért teker a gyöngyösi sportolónő

Nagy Réka jótékonysági sportoló idén száz kilométert vállalt a daganatos és krónikusan beteg, valamint a diabétesszel élő gyerekekért. Ezzel az élményterápiás táboroztatásukkal foglalkozó Bátor Tábornak segít a Karitatív Kerekezés elnevezésű akciójával.

Sz. Sz. I.

Az első tizennyolc, örökbe fogadható kilométert a június elején megrendezett Tour de Gyöngyös során teljesítette. Idén száz kilométer kerékpározást vállalt. Ezt a távot kilométerenként kétezer forintért lehet örökbe fogadni. Az adományokat a tábor alapítványa kapja. Nagy Réka a tervek szerint, legközelebb augusztusban áll rajthoz a Mátra Maraton rövid távján.

 

– Ez egy 33 kilométeres terepkerékpározás lesz. Ősszel a Csákvár Maraton hetven kilométeres távján szeretnék elindulni. Egyfajta közvetítő közegnek tartom magam, összekötöm a segítségre szorulókat a támogatókkal. Külön öröm, hogy a példámat követve mások is kipróbálták magukat jótékonysági sportolóként – mondta Nagy Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában