Kánikula

2021.06.17. 13:54

Ilyen cukit még nem láttál: jégkrémet kapnak a gyöngyösi állatkert lakói

A szokatlan forróságot próbálják elviselhetőbbé tenni az állatok számára a gyöngyösi állatkertben.

Heol

2021 06 16 jégkrémet kapnak a makik a nagy melegben a gyöngyösi állatkertben - Gyöngyös - Czimer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Igazán forró nyári napokon vagyunk túl, s ez még így is marad a hét végéig. Ahogy az embereknek, az állatoknak is jólesik a felfrissülés, erről Gyöngyösön is gondoskodnak az állatkert munkatársai. A gyümölcsjégkrémet a majmok és a gyűrűs farkú makik is szívesen fogyasztották, melyből a következő napokban is kapnak majd.

Mivel az állatok nagy része olyan tájakon őshonos, ahol a forróság megszokottnak számít, pontosan tudják, hogyan vészelhetik át a legmelegebb napokat, de hőségriadó esetén a gondozók ezekkel a hűsítő finomságokkal kényeztetik az állatokat.

 

Hihetetlenül aranyos fotókat osztott meg a Gyöngyösi Állatkert is Facebook-oldalán. Ahogy a bejegyzésben is olvasható, az állatok nem szenvednek hiányt a hűsítőben, ugyanis minden nap csurran-csöppen nekik valami.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában