Rendezvények

2021.06.14. 14:00

Jönnek az egri fesztiválok – te melyikre mész?

Nemcsak az esti zenés mulatságok, hanem a nagyrendezvények, fesztiválok megtartását is tervezik. Zárt helyeken védettségi igazolvány esetén lesz engedélyezett a részvétel.

Heol

Tavaly sokakat vonzott Egerben a civil ünnep és a szüreti fesztivál

Fotó: Huszár Márk/HMH

Mint korábban írtunk róla, az ötmilliomodik beoltott elérésével véget ért a kötelező szabadtéri maszkviselés hazánkban, és végre határozottabban mertek megosztani információkat a tervezett fesztiválokról is a szervezők. Most igazi nyárias cikkel készültünk, ugyanis összegyűjtöttük a várható egri rendezvényeket.

 

Már a falunap megtartása is engedélyezett

Ahogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál is írta, fontos változás, hogy a falunapok megtartása is engedélyezett, június 14-től a koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak szintén részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken. Ötezer lakos alatti település szabadtéri falunapján védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egy időben.

Idén is tervezik sokak nagy kedvence, a Feszt!Eger lebonyolítását. Ez az a program, ami összehoz megannyi zenekedvelőt, hiszen Eger legnagyobb könnyűzenei fesztiváljaként ismert. A tervezett, de még nem hivatalos időpontja május 28-30. közé esett volna – írta a termalfurdo.hu, de mint hivatalosan bejelentették, nyár végére-ősz elejére csúsztatják az időpontot a járvány miatt.

 

Korábbi felvételünk jól tükrözi és egyben felidézi az esemény hangulatát, amiért érdemes várni rá:

Egri Csillag Weekend idén augusztus 5-8. között várható a Dobó István téren. A gasztronómiai és zenei fesztiválon – az új évjáratú Egri csillag borokkal – egri borászatok kínálják legújabb Egri Csillagjukat.

A Kaláka együttes által rendezett nyári folkzenei, Kaláka fesztivált június 24-27. között tervezik lebonyolítani. Az eseményt korábban csak Miskolc és Diósgyőr különböző helyszínein tartották, de 2012 óta már Egerben is megtekinthető.

Íme egy kis zenei ízelítő:

Június 25-27. között szervezik a Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivált, a programsorozat célja, hogy történelmi környezetben, a helyszínekhez illő, elsősorban barokk kori zenét szólaltasson meg, lehetőség szerint minél szélesebb közönségréteget elérve. Idén Bélapátfalva, Eger, Feldebrő, Dédestapolcsány helyszínen lesznek a programok.

Az utcazenészek versenyét pedig előreláthatóan július 21-27. között tartják, ilyenkor Eger belvárosában úton-útfélen tehetséges zenészekbe botlunk: több, mint 50 banda, legalább 150 zenész, napi 12 órában.

A legkülönbözőbb stílusban hallhatjuk a zene hangjait, íme egy tehetség, akit korábban videóra vettünk:

A város egyik legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes fesztiválját, az Egri Bikavér Ünnepet is megrendezik, mint korábban írtunk róla, előreláthatóan augusztus 26-28. között – osztották meg közösségi oldalukon. Mint a rendezvény főszervezője megosztotta, kénytelenek voltak erre a későbbi időpontra halasztani az eseményt, mert nem szerettek volna senkit kizárni a védettségi igazolvány hiánya miatt, s bíznak abban, hogy nyár végére rendeződik, javul a helyzet. Hozzátette, hogy az iskolakezdés miatt a borünnepet „csak” háromnaposra tervezik. Ezen az eseményen nemcsak jó borokat lehet kóstolni, de megtekinthetjük ismét a veterán jármű kiállítást és remek zenei produkcióknak lehetünk fültanúi, azonban ezek megtartásáról még nincs biztos hír, a változásokról a járványhelyzet függvényében igyekeznek beszámolni.

Fontos a védettségi igazolvány

Azt előre le kell szögezni, hogy az 5 milliós enyhítésekkel érvénybe lépő rendeletek közt szerepel, hogy a 16-18 éves korosztály felügyelet nélkül is járhat például étterembe, moziba, ha rendelkezik védettségi igazolvánnyal, továbbá amennyiben egy rendezvény céljára az egész vendéglátó üzletet kibérelik, vagy ott biztosítható a résztvevők elkülönítése a többi vendégtől, akkor a koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet rajta és az elkülönített részen nem kötelező a maszkviselés sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában