Borverseny

2021.06.25. 14:20

Majdnem kétszáz tételt neveztek be a Egri Borvidéki Borversenyre

Nagy aranyérmet a St. Andrea Szőlőbirtok Igazán Egri Bikavér Grand Superior-ja kapott, a legeredményesebb borászat pedig a Thummerer Pincészet lett kilenc aranyéremmel.

Heol

A Thummerer Pincészet remekül szerepelt a megmérettetésen.

Forrás: Beküldött

Lezajlott a XXV. Egri Borvidéki Borverseny, június 10-e és 17-e között 34 borászat nevezett összesen 195 mintával. A fehér borok kategóriájába 45, Egri Csillagból húsz, Debrői Hárslevelűből kilenc, desszert borokból kettő, rozéból 18, sillerből és vörösből 63, míg Egri Bikavérből 38 minta érkezett.

A bizottságok a borokat száz pontos minősítési rendszerben értékelték. A borverseny elnöke, egyben szakmai felügyelője Zilai Zoltán a Magyar Borakadémia Elnöke volt. A borok kóstolását és pontozását hat bizottság végezte, majd az érmek odaítélése után következett a kategória győztes borok kiválasztása szétlövéssel.

A Thummerer Pincészet remekül szerepelt a megmérettetésen.
Fotó: Beküldött

– Nagyszabású esemény volt, magas szakmai színvonallal. Mindez érvényes volt a zsűrire és a borokra is – mondta el lapunknak a rendező Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke, Farkas László.

Tarsoly József, bíráló bizottsági elnök hozzátette, ugyanaz volt a bírálási alap, mint a VinAgora versenyen, így szakmailag még színvonalasabb volt az esemény, mint eddig.

– A borok is magas minőséget képviseltek, gyakorlatilag ezüstéremnél rosszabb eredmény nem született, s mindemellett volt egy-két kimagasló nedű is. Nagy érték, hogy a borvidéken meg tudtuk ezt a versenyt szervezni, más régiókban idén sem tartottak hasonló megmérettetést – fűzte hozzá.

Nagy aranyérmet a St. Andrea Szőlőbirtok Igazán Egri Bikavér Grand Superior-ja kapott, a legeredményesebb borászat pedig a Thummerer Pincészet lett kilenc aranyéremmel, mellette két ezüstöt és egy bronzérmet is begyűjtöttek.

További részletekről, illetve eredményekről ITT olvashattok!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában