bemutató

2021.06.10. 13:35

Szakorvosoknak tartott kurzust a Sanatmetal Egerben

A pandémia kényszerű szünete után csütörtökön megtarthatták a Sanatmetal Akadémia fontos rendezvényét, melyre osztályvezető főorvosokat invitáltak az ország minden részéről.

P. E.

20210610 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap A Sanat Akadémia osztályvezető rendezvénye (Ízületpótlás és Töréskezelés című haladó szakorvosi kurzus). képen: Prof. dr. Csernátony Zoltán Lajos, a Debreceni Egyetem klinikaigazgatója

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Az egri cég célja az akadémiával, hogy az oktatásra, a segédanyagok biztosítására és a tudományos tevékenységre is koncentráljon az orvostechnikai eszközök gyártása és értékesítése mellett, húzta alá a Sanatmetal Kft. ügyvezetője, Farkas József. Legyen Magyarország, sőt Eger, a traumatológia, ortopédia s a gerincsebészet egyik nemzetközi képzési központja! – ezt a cél tűzték ki maguknak. A több mint 50 éves cég ugyanis világszerte ismert termékei révén, s a magyar egészségipar jelentős szereplőjének számít.

– Hasznos dolog, hogy egy magyar vállalkozás is biztosítja az orvosok számára azt a kapcsolattartást és képzést, amit eddig csak a nyugati cégek nyújtottak. Az apró részleteken, a beültetés finomságain is sok múlik egy-egy műtétnél. A Sanatmetal gyakorlata ebben példaértékű – emelte ki dr. Gunther Tibor, a győri kórház ortopédiai osztályának vezetője a csütörtökön kezdődött egri kurzus előtt. Az ízületpótlás és a töréskezelés témáját járta körül a negyven résztvevő szakorvos a kétnapos eseményen. A közelmúltban a fővárosban tartottak hasonló képzést.

A Sanatmetal vezetői fontosnak tartják, hogy termékeik, így implantátumaik jelen legyenek a magyar kórházakban is, sőt növeljék a kapacitásaikat. Az Egészségügyi Támogatási Program támogatása révén most jelentős, 1,5 milliárd forintos fejlesztést bonyolítanak. Ez is azt a célt szolgálja, hogy hazánk önellátó legyen e területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában