Kiállítás

2021.07.22. 16:02

Animációs kisfilm kelti életre a bikavér legendáját az egri várban

A DIV gyűjteményeiből 315 tárgy, fotó és dokumentum segítségével, nyolc téma köré rendezve feltárják az egri szőlőtermelés és borkészítés hagyományát.

M.H.

2021.07.22 - Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója - Bemutatták az Egri BORkóstoló – A szőlőművelés öröksége című virtuális kiállítást - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Virtuális kiállítás nyílt a Dobó István Vármúzeum (DIV) gyűjteményeiből EgriBORkóstoló – A szőlőművelés öröksége címmel. A megnyitón elhangzott, az egri családok a mai napig őrzik a borvidék örökségét. A DIV gyűjteményeiből 315 tárgy, fotó és dokumentum segítségével, nyolc téma köré rendezve feltárják az egri szőlőtermelés és borkészítés hagyományát.

– A múzeum raktáraiban őrzött tárgyak közkinccsé tétele hiánypótló feladatot lát el, ha a lehetőségeink engedik, a későbbiek során időszaki kiállítás keretében is szeretnénk bemutatni – mondta Ringert Csaba, a vármúzeum igazgatója. A felhasználói élményt animációkkal, archív film és hanganyaggal színesítik.

 

A muzeológusok a korábbi kutatások felhasználása mellett adatgyűjtéseket végeztek, melyek kapcsán gyarapodott a gyűjtemény. Grőber Jenő szőlőbirtokos személyes tárgyait ajánlotta föl Bitskey István irodalomtörténész, Eger Város Hegyközsége pedig egy borrend díszes női és férfi öltözetét, díszláncait adta át. A tárlat a vármúzeum honlapján látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában