kultúra

2021.07.08. 10:02

Élménytábort szerveztek művészpalántáknak Egerben

Az Eventus Üzleti, Művészeti Szakgimnáziumban első alkalommal hirdettek meg élménytábort azoknak a fiataloknak, akik élénken érdeklődnek a képző- és az előadó-művészet iránt. A szervezők célja az volt, hogy intenzív élményekhez juttassák a 12–18 éves résztvevőket.

B. K.

Megélhették a közös alkotás örömét a fiatalok

Fotó: Ónodi Mátyás

Mint azt Ónodi Mátyástól, az intézmény művész­tanárától megtudtuk, a napokban emlékezetes hetet zártak a táborozók, köszönhetően Hegyesi Hudik Margit énekművésznek, az Eszterházy Károly Egyetem főiskolai docensének, illetve a segítő művészeknek. A kulturális tartalom ugyanúgy hangsúlyt kapott a hatnapos kurzus alatt, mint a zene és az ének, valamint az alkotóművészet.

A városi séták alkalmával először a Cifra hóstya történetével ismerkedtek meg. Külön megtiszteltetés és öröm érte a csapatot, mivel a Bárány fogadó helyén található ingatlan tulajdonosa beinvitálta őket, és megcsodálhatták a birtokát. A ciszterci templom rövid bemutatását követően orgonakíséret mellett Hegyesi Hudik Margit énekelt. Meglátogatták a Líceum dísztermét és kápolnáját, a Főegyházmegyei Könyvtárat és a Varázstoronyt is. Vendégül látták Popovics Zoltán szobrászművészt és feleségét, Hibay Éva fuvolaművészt.

Megélhették a közös alkotás örömét a fiatalok Fotó: Ónodi Mátyás

Baráth Zoltán színművész több ponton is csatlakozott a táborhoz. Tartott színháztörténeti előadást a résztvevőknek és beszédtechnikai gyakorlatokat, szituációs játékokba vonta be a gyerekeket. Szél Anikó színművész a mozgástechnikai gyakorlatokon túl a tábor záró előadásának színrevitelében működött közre.

A képzőművészeti technikákkal az Eventus iskola szakmai tanárai segítségével ismerkedhettek. Készültek zenei művek által inspirált hangulati kollázsok, kipróbálták a stenciltechnikával zajló karaktertervezést, majd pedig csoportos élményfestésen, kreatív fotózáson vehettek részt. Vetített fényinstallációk is készültek, zenei művek feldolgozásával.

A táborbeli események csúcspontjaként Arany László A kiskakas gyémánt félkrajcárja című meséjét eleveníthették meg árnyjáték formájában. Az előadás díszleteit, bábfiguráit, kellékeit is a diákok készítették elő, szakmai segítséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában