autósok

2021.07.12. 14:33

Nő a forgalombiztonság a Nagykökényes-Zagyvaszántó összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

Heol

A program keretében Heves megyében a 2132-es jelű Nagykökényes-Zagyvaszántó összekötő út 800 méteres szakasza teljes körűen megújult. A beruházás „Közlekedésfejlesztés Heves megyében 3.” elnevezésű projekt egyik eleme. A projektet a társaság 86,89 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósította meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 800 méteren újult meg a 2132-es jelű összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező 80,809 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Nagykökényes-Zagyvaszántó összekötő út 0+040 és 0+840 kilométerszelvények közötti szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező gondoskodott a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, új kiegyenlítő aszfaltréteg és új kopóréteg terítéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról. Megújult az érintett Nagykökényesi Bér-patak híd, továbbá a szakemberek kitisztították az árkokat, átereszeket, padkanyesést végeztek, új padkát építettek és új útburkolati jeleket festettek fel.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Heves megyében 2018-ban 12,6 kilométernyi, 2020-ban 11,1 kilométernyi, 2021-ben 800 méternyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában