Munka

2021.07.03. 17:52

Sikeres állásbörzét tartottak a pétervásárai főtéren

A Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum – együttműködésben a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, s a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával – munkaerőpiaci roadshow keretében állásbörzét rendezett a napokban a város főterén.

B. K.

Az otthoni munkavégzés kihívásokat jelenthet

Forrás: Shutterstock

Az egy hónapon át tartó munkaerőpiaci roadshow hat állomásból áll, mely megyénk minden járását érintve ismerteti meg a polgárokat a foglalkoztatási helyzettel.

A kitelepülésen több ismert vállalat, cég fogadta az érdeklődőket, s osztottak meg új információkat a munkalehetőségekről, több standon segítették a látogatókat önéletrajzírással, próbainterjúkkal, álláskeresési tanácsokkal – tudatták a város hivatalos honlapján.

A programot Eged István polgármester nyitotta meg, s köszöntötte a nagy számban megjelent vendégeket. Elmondta, az elmúlt időszak mindenki számára nehézségeket okozott, hiszen a munkaerőpiacot jelentősen befolyásolta a pandémia. Többen elveszítették munkájukat, sok vállalkozás került nehéz helyzetbe. A másfél évig tartó járvány komoly kihívások elé állította mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalt. A mostani állásbörze kiváló alkalmat nyújtott a kiállító vállalkozások és az álláskeresők közötti kapcsolatfelvételre, információcserére, tapasztalatszerzésre.

Bíznak abban, hogy ez a sikeres rendezvény is segít majd a környéken élők megélhetési lehetőségeinek a javításában.

Kiemelt fotónk illusztráció, forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában