program

2021.07.20. 11:30

Szerdán kezdődik a VINO borfesztivál Egerben

Szerdán kezdődik az idei első egri borfesztivál, a VINO, amely nemcsak a borokról, hanem a zenéről, a művészetről, a gasztronómiáról is szól.

Sz. M. L.

A látogatóknak egyedülálló élményben lesz részük. Mint már megírtuk, az Utcazenészek Versenye, a Képzőművészeti Utcafesztivál irodalmi színpadokkal együtt összművészeti fesztiválként jelentkezik idén.

A VINO, melynek ötéves fennállását ünneplik, szerves része Eger nyári programkínálatának. A Dobó térre költözik az Egri Borvidék több mint húszt pincészete. Személyesen találkozhatnak a borászokkal minden hétköznap délután négy órától, a hétvégén már déltől.

Az eseményen a szervező Egri Borút Egyesület információs pultjánál tájékozódhatnak. Megjelenik a téren a 383 Ásványvíz, az Akona Pincészet, a Bolyki Szőlőbirtok, Gál Lajos, a Dula Pincészet, az Eszterházy Károly Egyetem Szőlőbirtoka, a Gál Tibor Pincészet, a Gróf Buttler Borászat, a Halda Sajt, a Juhász Testvérek Pincészete, a Kovács Nimród Winery, a Nap-völgy Borászat és Élménybirtok, a Nyolcas és Fia Borászat, az Ostoros Családi Pincészet, a Petrény Winery, a Rege Birtok, a St. Andrea Szőlőbirtok, a Stumpf Pincészet, a Tarjányi Pince, a Thummerer Pince, a Torma Pince, a Tóth Ferenc Pincészet, a Varga Pincészet és a Varsányi Pincészet is. A pezsgőktől és a gyöngyözőboroktól az üde, gyümölcsös tételeken át a komoly, érlelt borokig igazán széles palettával várják az érdeklődőket.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában