Kiállítás

2021.08.01. 14:57

A Vitézi Rend hozta el a Szent Korona másolatát Bodonyba

A településen élőket korábban arra kérték, hogy tegyék közkinccsé azokat a fotográfiákat, amelyek múltjuk legbecsesebb emlékeit őrzik.

B. K.

Templomukban fogadták szent jelképünket.

Fotó: Beküldött

Felemelő pillanatokban volt része a múlt szombaton azoknak, akik részt vettek az önkormányzat és a Vitézi Rend által szervezett eseményeken. Mint azt Vince János polgármestertől megtudtuk, hetekig készültek a faluban a nagy napra. Délben nyílt meg a Bodony képekben című kiállítás a művelődési házban.

A településen élőket korábban arra kérték, hogy tegyék közkinccsé azokat a fotográfiákat, amelyek múltjuk legbecsesebb emlékeit őrzik. Az ebből gyűjtött anyagból készült gazdag tárlat felidézi a bodonyi elődök arcát, ünnepeit, dolgos hétköznapjait.

Templomukban fogadták szent jelképünket.
Fotó: Beküldött

A kiállítás augusztus 14-ig látogatható. A fotók másolata a későbbiekben a helyi értéktárat gyarapítja – mondta el lapunknak a falu vezetője, aki arra buzdítja a lakosságot, gyarapítsák folyamatosan a gyűjteményt, hogy utódaink is tanúi lehessenek a hajdani történéseknek.

Délután különleges programmal folytatódott az ünnep. A Vitézi Rend hozta el a Szent Korona másolatát, mely előtt körmenettel, szentmisével tisztelegtek a helyiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában