rendezvények

2021.08.22. 07:00

Bizakodnak, őszi programokat szerveznek az egri térségben

Ősszel még jó néhány program várható Egerben és környékén. A településvezetők remélik, hogy nem lesz esetleges újabb vírushullám miatt kényszertörlés.

Szabadi Martina

Kitűnő hangulatot varázsoltak. Két éve ropták utoljára Egerben a néptáncosok Archív

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Szent Istvánt és az államalapítást ünnepelte pénteken hazánk, így Verpeléten sem volt másképp. Nem maradt el a szentmise, a kenyérszentelés, de a szórakoztatás sem. Farkas Sándor polgármester elmondta, bizakodóak az őszi eseményekkel kapcsolatban is.

– Augusztus 28-án megtartjuk a város legnépszerűbb rendezvényét, A Bor és Nóta Ünnepét. Ez mindig nagyon látványos, vidám hangulatú esemény – fogalmazott. – Az egész napos programban főzőversenyre, hagyományőrző csoportok műsorára, szőlőszentelésre is sor kerül, majd szüreti felvonulással folytatódik a délután. Este térzenével szórakoztatja a közönséget az Egri Obsitos Zenekar, hat órától pedig a nótaesten fellép többek között Karcagi Nagy Zoltán, Bohács István, Somogyi Erika és Gáspár Ani.

Farkas Sándor kiemelte, hogy ősszel az idősek napját és a nemzeti ünnepet tervezik biztosra. A korábbi években a megyei nyugdíjas szövetség a városba szervezte a Nyugdíjasok Ki Mit Tudját, de erről még nem érkezett hír, tehát van rá esély, hogy idén is elmarad az esemény.

Kitűnő hangulatot varázsoltak. Két éve ropták utoljára Egerben a néptáncosok
Archív fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Terveink szerint megtartjuk minden további rendezvényünket. A Szilvanappal kezdődik a sor augusztus 29-én, amikor a szilvalekvárfőzés rejtelmeit ismerhetik meg az ideérkezők – osztotta meg lapunkkal Szabó Péter, Noszvaj polgármestere.

Ezt követi a Kemencés nap szeptember 10. és 12. között. A pénteki nap bortúrával indul, szombaton a kemencés porták versengenek ételekkel, vasárnap este hat órától a Borplaccon Korda György és Balázs Klári örökzöldjeivel szórakoztatja a koncertre látogatókat.

– Reméljük, idén is megtarthatjuk az Idősek napját. Ezután az Együttmenet találkozón ismerkedhetnek egymással Noszvaj új lakói a régiekkel a Barlanglakásoknál október 9-én. Ezt követi a Birsünnep október 16-án – tette hozzá Szabó Péter.

Eger ugyancsak előre tervez

A megyeszékhelyen az október még zsúfolásig lesz programokkal a város turisztikai honlapja szerint, sőt novemberben is akad jó néhány. Ám a hirdetmények nagy részén szerepel, hogy a szervezők az időpont- és a programváltoztatás jogát fenntartják az aktuális vírushelyzet miatt. Augusztus végére tervezi az Egri Kulturális és Művészeti Központ a Kóta aranypáva nagydíjas versenyt, a XXIV. Egri Népzenei Gálát. Ezen hazai és határon túli aranypávás együttesek mérik össze tehetségüket. Az érdeklődők páratlan gálahangversenyen és szakmai fórumokon vehetnek részt. Szeptember 10-től pedig a XIV. Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztivál lakja be a belvárost. Egy héttel később pedig Eger Civil Ünnepe várja az Érsekkertben a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában