Elismerés

2021.08.19. 11:07

Elismerő okleveleket adott át Nyitrai Zsolt nemzeti ünnepünk alkalmából

Nemzeti ünnepünk alkalmából.  dr. Lőrincz György borászt és Sike András olimpiai bajnok birkózót, edzőt részesítette elismerésben Nyitrai Zsolt.

Sz. M. L.

Fotó: Nemes Robert

-Államalapító királyunk tudta, hogy csak az önálló nemzet és az állam biztosítja egy nemzet hosszú távú fennmaradását. Mindennek az alapja a hit, több mint ezer éve keresztény fundamentumon alapul Magyarország. Itt őrködünk Európa szívében, köszönettel és hálával tartozunk őseinknek, akik megőrizték nekünk a magyar szívet, a magyar lelket és gerincet. Nekünk is meg kell őriznünk és védenünk mindezt, hitünket, nyelvünket, hagyományainkat és kultúránkat és mindazt ami értékeinknek otthont ad.

Hazánk, Magyarország több mint ezer éves történelme mindannyiunk története, amelyre büszkék lehetünk. Mi magyarok sokat adtunk az emberiségnek tudományban, kultúrában, sportban. Mindenkor az elsők között vagyunk – fogalmazott Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője csütörtök délelőtt. A képviselő kiemelkedő szakmai tevékenységéért elismerésben részesítette dr. Lőrincz György borászt és Sike András olimpiai bajnok birkózót, edzőt az államalapítás ünnepe alkalmából.

-Több mint ezeréves történelmünk alatt számtalanszor gyülekeztek viharfelhők. Meg kell védenünk hazánkat, ki kell állnunk értékeinkért. Ha valaki, akkor mi magyarok tudjuk mi az a vesztenivaló. Vannak akik megkérdőjelezik és támadjak a családot a hitet a nemzetet – húzta alá Nyitrai Zsolt.

- Magyarország ma jó úton jár. Köszönhetően az egészségügyi ellátórendszernek országunk Európa egyik legbiztonságosabbja. Mindenkit megelőzve tudtuk újraindítani a gazdaságot, csaknem tizennyolc százalékos növekedés várható. Sosem dolgoztak annyian mint most. A négy százalékos munkanélküliség az egyik legalacsonyabb Európában.

Sereghajtóból éllovasok lettünk, az ország megítélése nemzetközileg is egyre jobb, egyre több területen mutatunk példát, a magyar modell működik. Jó ezt kimondani országunk születésének évfordulójához érve. Immár hagyomány, hogy ilyenkor kiemelkedő teljesítményeket ismerünk el – mondta, majd kiemelte, hogy dr. Lőrincz György borászként olyat tett, amit magyarként meg senki. Apa és fia közös alkotása, a nagy eged dűlő egri bikavér grand superior 2017-ből világ legjobb ötven bora közé került. Sike András pedig egriként emelte magasba a hazánkat sportteljesítményével.

Dr. Lőrincz György borász, a St. Andrea Szőlőbirtok tulajdonosa elmondta, hogy megtisztelő a mai elismerés, s a bikavér sikere megrendítő üzenet Istentől.

- Ami felhívja a figyelmet arra a csodára ahol élünk. Az egri borvidék adottságai világszintű lehetőségeket rejt. Talán sokáig kishitűek voltunk, ez most azt jelzi, hogy bíznunk kell magunkban is, de csak úgy ha a gondviselő Istennek együtt cselekszünk. Számomra a legnagyobb üzenet ez. Évek óta nem is merek álmodni arról, hogy a világ legjobb borát megtermeljem, pedig ezzel a vehemenciával jöttem ki az egyetemről, ám be kellett látnunk, hogy ez tapasztalat nélkül nem működik. Őszintén nem tudtunk, hogy ez a bor ennyire finom, most felnyitották a szemünk, hogy mekkora érték ez a világban, s keressük azokat a tónusait ennek a nedűnek ami felé kell haladnunk a jövőben. A legfontosabb, hogy fiam és érzi ennek a súlyát második generációs termelőként. Tudja, hogy ez az elismerés mekkora lendületet adhat a vidéknek ha nyitottak vagyunk rá, és világszintű minőséget is elérhetünk – vélekedett dr. Lőrincz György.

- Nagyon megtisztelő, hogy Nyitrai Zsolt rám gondolt. Mindig nagy örömmel érkezem Egerbe, bárhová is hívnak, hiszen pályafutásom itt indult és a mai napig egrinek érzem magam. Nagyon sok erőt ad nekem az, hogy a szülővárosomban így megbecsülnek – fogalmazott Sike András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában