Gyermekek

2021.08.31. 18:57

Felavatták Pálosvörösmarton az Újszülöttek sétányát

„A célunk az, hogy az itt született gyermekek, ha később esetleg el is hagyják a szülőfalujukat, legyen, ami ide köti őket” – fogalmazott Bodócs Attila.

Sz. Sz. I.

Sok fiatal szülő ment gyermekével az eseményre

Fotó: Beküldött

Felavatták szombaton a település új lakóparkjában az Újszülöttek sétányát. Bodócs Attila polgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy három éve született a ma már kislevelű hársfacsemeték szegélyezte sétány ötlete.

– A célunk az, hogy az itt született gyermekek, ha később esetleg el is hagyják a szülőfalujukat, legyen, ami ide köti őket. Minden családnak, amely igényli, kisgyermekük születése után adunk egy facsemetét, gyarapítva a már elültetett hársak számát. Olyan köveket helyezünk eléjük, melyeket több mint száz éve itt bányásztak, s az egykori falubíró házából őriztük meg. A vörös emlékköveken fémvirágok mutatják az újszülöttek neveit. Tervezzük, hogy padokat helyezünk ki a fasorba, ahová a szülők kiülhetnek beszélgetni, amíg kicsinyeik játszanak – foglalta össze Bodócs Attila.

Sok fiatal szülő ment gyermekével az eseményre
Fotó: Beküldött

Koncz Ferenc képviselő Wass Albert szavait idézve arról beszélt, hogy a megnövő fák alatt egy újabb világban békés, boldog és szabad lesz megint az ember. A sétányt és a hársfasort, az édesanyákkal, Bokros Levente plébános áldotta meg, aki szólt a csemetéikkel jelen lévő szülőkhöz is.

– Arra van igazán komoly esélyetek, hogy amint az Isten, ti is a semmiből hozzatok létre valamit. Tegyétek szebbé a világot! – hangsúlyozta a plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában