megnyitó

2021.08.18. 16:22

Különleges hotelnek ad otthont az egykori egri Tábornok ház

Az 1552 Boutique Hotel a város új ékszerdobozaként nyitotta meg kapuit.

Sz. M. L.

2021.08.18 - Máté Zsolt, belsőépítész - Megnyitott az 1552 Boutique Hotel - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

– Három évvel ezelőtt egy délután a feleségemmel sétáltam el az akkor még eladó Tábornok ház előtt. Akkor jött a gondolat, hogy meg kellene tölteni tartalommal, ebben gyermekkori barátaim voltak segítségemre – idézte fel a tulajdonos, Hajmási Péter, a hotel szerda délutáni megnyitóján.

Kiemelte, a cél az volt, hogy Eger ikonikus helyszíneit jelenítsék meg a szobákkal.

– Az épületnek mindig is hányatott sorsa volt. Úgy gondoljuk, hogy most sikerült értéket teremteni szeretett városunkban, méltó funkciója lett a Tábornok háznak – emelte ki a tulajdonos, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki annak megújulásán dolgozott.

– A koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztese, a szállodaipar, bizonyos értelemben épp ugyanúgy egy küzdelmet él meg, mint 1552-ben városunk. Minden, ami egyedi, az ebben a szakmában figyelemre méltó, s megtalálja a közönségét. Méltó funkciója lett ennek a történelmi épületnek – húzta alá Csobota-Kis Árpád, szállodaipari szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában